molluscum contagiosum בילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• molluscum contagiosum בילדים
    יאיר
    07/12/2011

לבני בן ה 6 יש כ 5 יבלות וירליות בפנים, מזה כ 8 חודשים, ולבתי בת ה 3 צצו רק לאחרונה 5 יבלות בפנים ועוד 2 בחזה.
    אציין שהדבר לא מציק מאוד לילדים, מבחינה אסטית והתנהגותית.

הומלץ ע"י ד"ר אביקם הראל שלא להמתין שייחלפו מעצמן, מחשש שייתרבו, אלא להסירן ע"י כפית קוראטאז תחת טשטוש.
    גם מביקור אצל רופאים אחרים וגם מהתרשמותי באינטרנט - רוב הרופאים ממליצים שלא לטפל.
    שאלותיי:
    1. מהי המלצתך?
    הבנתי שבעקבות הטיפול יכולות להשאר צלקות, ולעומת זאת, אם ייחלפו מעצמן - מירב הסיכויים שלא יישארו צלקות. כ"כ, יכולות להתרבות מעצם הטיפול, בנוסף, יכול להיות שעוד מקומות כבר נגועים, שלא נראים עדין ויצוצו רק לאחר זמן מה.
    ואז מה עושים? שוב טיפול כזה?
    בנוסף, למרות ההרדמה - עדין מדובר בסוג של טראומה עבור הילדים...
    2. האם למישהו היה נסיון בטיפול כזה או בבעיה זו בכלל ויכול לספר על התוצאות?
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    molluscum contagiosum בילדים

הוספת תגובה

• molluscum contagiosum בילדים - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    07/12/2011

שלום יאיר,
    אני שייך לקבוצת (הרוב הגדול כנראה) של הרופאים שממליצים לא לטפל במולוסקום קונג'יוזום מהסיבות הבאות:
    1. לא מפריע לילדים
    2. חולף תמיד מעצמו תוך עד 2 שנים
    3. הטיפול מסיר את הנגעים הקיימים אך לא מונע הופעת נגעים חדשים שהספיקו להיזרע עד פניית הילד לטיפול רפואי
    4. הטיפול תמיד כואב ודי טראומטי לילדים
    5. עדיף שהילדים האחרים במשפחה ובמסגרת החינוכית והחברתית של הילד הנגוע יידבקו בגיל צעיר ויפתחו חיסון. הדבקה בגיל מאוחר יותר כרוכה במצוקה אסתטית וחברתית שאינה רלבנטית לגיל הילדות הצעיר
    אני תמיד מוכן לספק אמצעי הרגעה להורים המודאגים. אם אלו אינם מועילים, אני מוכן לנדב את הסלולארי של אשתי שהציקה לי בתדירות יומית עד העלמות המולוסקות מעורה של בתנו הבכורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו