מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרמובט לעומת בטאקורטן-שאלהבבב31/12/2011
האם יש הבדל בין הוראות מריחה של בטאקורטן לדרמובט? הרופאה הנחתה אותי למרוח פעמיים ביום בטאקורטן במשך חודשיים כהתחלה לטיפול, אך מכייון שהמשחה לא השפיעה עברתי לדרמובט. אך נדמה לי שהיא חזקה יותר אז האם כדאי למרוח רק פעם ביום למשך חודשיים ראשונים? (קשה להשיג את הרופאה ולכן אני שואלת פה) או אולי לעבור לבטאקורטן אחרי חודש עם דרמובט?
ובכלל - האם יש חשיבות להחליף את המשחות מדי פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמובט לעומת בטאקורטן-שאלה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן02/01/2012יש חשיבות להימנע משימוש ארוך טווח במשחות סטרואידיות חזקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמובט תזהרי מעיצתו של דר ליפשיץ
תקשיבילפרידמן03/01/2012תקשיבי לדר פרידמן .
אם שמת לב הוא היה מנומס ובמילים עדינות הוא כתב לך כי
" יש להמנע משימוש ארוך טווח ממשחות סטירואידיות חזקות ( דרמובט + בטאקורטן )
אם הוא לא היה מנומס והוא היה כותב לך את המילה הנכונה או אז הוא היה צריך לומר לך את האמת ה-צ-פ-ו-י-י-ה לך :
אם תמרחי בפות >> בטאקורטן או בדרמובט את תגיעי בקרוב לטיפוס על קירות כי הנזק מדרמובט הוא בלתי הפיך .
בפעם הקודמת דר' ליפשיץ היה יותר גלוי בתשובתו ושם הוא כותב במפורש
כי הנזק מדרמובט הוא בלתי הפיך - הנה כאן לעיונך.
מאת: ד''ר אריה י. ליפשיץ
דרמובט - משחה - תגובה
גלית, דרמובט הנו תכשיר סטרואידי פוטנטי. הסיבה היחידה לשימוש תכוף בתכשיר זה לעור איבר המין הנשי שאני מכיר הנה מחלה ששמה Lichen Sclerosus et Atrophicus.
המלצותי:
.1 הפסיקי מייד את השימוש בדרמובט לפני שיגרום לעור איבר המין שלך נזק בלתי הפיך
.2פני לרופא הנשים שלך לייעוץ חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמובט תזהרי מעיצתו של דר ליפשיץ
מישהי03/01/2012תקשיבי לדר פרידמן .
אם שמת לב הוא היה מנומס ובמילים עדינות הוא כתב לך כי
" יש להמנע משימוש ארוך טווח ממשחות סטירואידיות חזקות ( דרמובט + בטאקורטן )
אם הוא לא היה מנומס והוא היה כותב לך את המילה הנכונה או אז הוא היה צריך לומר לך את האמת ה-צ-פ-ו-י-י-ה לך :
אם תמרחי בפות >> בטאקורטן או בדרמובט את תגיעי בקרוב לטיפוס על קירות כי הנזק מדרמובט הוא בלתי הפיך .
בפעם הקודמת דר' ליפשיץ היה יותר גלוי בתשובתו ושם הוא כותב במפורש
כי הנזק מדרמובט הוא בלתי הפיך - הנה כאן לעיונך.
מאת: ד''ר אריה י. ליפשיץ
דרמובט - משחה - תגובה
גלית, דרמובט הנו תכשיר סטרואידי פוטנטי. הסיבה היחידה לשימוש תכוף בתכשיר זה לעור איבר המין הנשי שאני מכיר הנה מחלה ששמה Lichen Sclerosus et Atrophicus.
המלצותי:
.1 הפסיקי מייד את השימוש בדרמובט לפני שיגרום לעור איבר המין שלך נזק בלתי הפיך
.2פני לרופא הנשים שלך לייעוץ חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"מישהי"
בבב03/01/2012דר' לפשיץ ענה לאותה בחורה כך כפי הנראה משום שאינה סובלת מאותה מחלה נוראית, ולכן הדמובט עשוי יותר להזיק לה מאשר להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אכי פרידמן -
בבב03/01/2012תודה על המענה אך לא ענית על שאלתי. שאלתי - האם כשהוראות הרופאה הן פעמיים ביום לבטאקורטן, ואני רוצה להחליף לדרמובט כי הבטקורטן לא עזר-אז האם לשים מהדרמובט רק פעם ביום?- כיוון שנדמה לי שהיא נחשבת חזקה יותר.
האם שאלתי ברורה כעת יותר? אודה לתשובה מדויקת יותר.
ציינת שלא מומלץ שימוש ארוך טווח.זה ידוע אבל מדוע??? - זו שאלתי השניה.
ושאלה שלישית ואחרונה -
וודאי ידוע לך כרופא עור שהשמוש במשחות סטרואידיות בליכנסקלירוזיסהוא לכל החיים. משום שכך אפשר לומר עליו שהוא ארוך טווח למיטב הבנתי. אבל... האם ההנחיות של הרופאת נשים המומחית בתחום למריחת המשחה הן מופרזות? אלו היו הנחיותיה: "פעמיים ביום למשך חודשיים.אח"כ פעם ביום למשך חודשיים.אח"כ ירידה הדרגתית ל3 פעמים בשבוע חודש, ול2 פעמים בשבוע ולבסוף לפעם בשבוע. ואז נגמר הטיפול. ....עד הפעם הבאה כמובן. אז שאלתי השלישית היא - האם ההנחיות הנ"ל למריחה אינן מוגזמות??
תודה מראש על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אכי פרידמן-שאלות לעיל
בבב06/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אכי פרידמן שאלות לעיל
בבב10/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אכי פרידמן - - תגובה
ד''ר אכי פרידמן11/01/20121. דרמובט הוא הסטרואיד נחזק ביותר במשחה.
2. שימוש ארוך טווח עשוי לגרום לנזקים בעור. הייתי מצמצם השימוש לפעם ביום.
3. הנחיות הרופאה נראות לי ארוכות טווח מדי. יש לקחת בחשבון שלאחר שימוש בסטרואידים יש חזרה לעיתים באפקט חזק יותר של התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' פרידמן תודה ועוד שאלה
בבב12/01/2012תודה רבה על תשובותיך.
האם באפשרותך להמליץ לי על אופן טיפול (בפורום זה)?- כמה זמן לשים וכיצד להפחית בהדרגה? - ומה לעשות כשהגרד חוזר?
גם אני לא אהבתי את הנחיות הגניקולוגית הנחשבת "מומחית".. אלא שגיליתי זאת לאחר כמה סדרות ארוכות כאלו של טיפולים לצערי הרב, שכבר פגעו בעורי הפגוע בלאו הכי.
האם יש אפשרות לבוא אליך ליעוץ ואם כן כיצד אפשר לקבוע?
אני ממש חסרת אונים! נראה שאין מי שיכול לעזור וליעץ במחלה נוראית זו!!! לאן אני יכולה לפנות לעזרה? (רופאת העור לא ידעה על זה כלום)
המון תודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?