סינדרום של ציפורניים רגישות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינדרום של ציפורניים רגישות
    אלי
    26/03/2012

שלום,
    מילדות יש לי רגישות בציפורניים גם בידיים וגם ברגליים. הרגישות היא מיידית בזמן ולאחר שגוזרים ציפורניים. רגישות מאוד לא נעימה, כך שלא ניתן לגעת בשום דבר. זה נמשך כיממה ועובר לאחר זמן מה. חשבתי שזה רק אצלי, אך כשגדלתי גיליתי שתופעה קיימת אצל סבא שלי אחרי שנולדו לי שני בנים, גיליתי שתופעה קיימת גם אצל אחד הבנים שלי. נראה לי כי זה עובר בתורשה ורק אצל בנים כי תופעה שכזו אינה קיימת אצל אמא ואחותה ולא אצל אחיות שלי. דבר נוסף, גם לסבא שלי, לי ולבן שסובל מתופעה זו יש קצת אלביניזם. הבן הגדול שלי שאין לו אלביניזם לא סובל מהתופעה. לאחרונה דיברתי עם מישהו בחו"ל וגיליתי שלנכד שלהם יש תופעהה דומה עם ציפורניים ואפילו עם שער וגם לו יש אלביניזם. לא מצאתי שום הסבר או תאור לתופעה זו בסיפרות ובאינטרנט. האם תופעה זו ידועה או שזה סינדרום עליו לא ידוע כלום?
    אשמח לקבל תשובה רצינית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סינדרום של ציפורניים רגישות - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    09/04/2012

ישנן תסמונות רבות שאלבניזם היא מרכיב בהם אולם יש לבצע בדיקות מקיפות יותר בכדי להחליט האם זו חלק מתמונה מוכרת או שזו תמונה חדשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו