מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטן גב מינוןמשה כהן10/05/2012
שלום אני בן 20 ומשקלי 65 ק"ג. אני נוטל רואקוטן במשך 4 חודשים במינון 60 מ"ג ליום. ובשבועיים האחרונים הגדלתי את המינון ל65 (יום 60 ויום 70) בהמלצת הרופא. האקנה שלי הייתה בגב ולא היו לי פצעים על הפנים לפני הטיפול רק על הגב. כרגע הגב שלי חלק ונשארו רק סימנים שהבנתי שיעלמו עם הזמן. הבנתי שטיפול ברואקוטן אמור להיות 120 מ"ג לקילו כלומר 65*120) ואני כבר הגעתי ל121. בעוד חודש אני אמור לצאת למשלחת תגלית ומן הסתם ניחשף המון לשמש.
השאלה שלי היא האם אני כבר יכול להפסיק לקחת את הכדורים כי הגעתי למינון הרצוי. ואם חודש אחרי שאפסיק את לקחת את הכדורים אפשר יהיה להיחשף לשמש כמו לפני הטיפול ולשתות אלכוהול? והאם המינון לאקנה גב גבוה יותר מאקנה בפנים?
והאם אני יכול להפסיק לקחת את הרואקוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן גב מינון - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/05/2012שלום משה,
1. ההמלצות הנן שהמינון המצטבר יהיה לפחות 120-150 מג"ר לק"ג משקל גוף כדי למזער את סיכון חזרת האקנה
2. הדבר תלוי בעיקר במהלך ההחלמה בזמן הטיפול. אני נוהג לטפל לפחות 90 מג"ר מצטבר לק"ג משקל גוף אחרי הפסקת פעילות המחלה.
3. חודש לאחר הפסקת הטיפול ברואקוטן ניתן לחזור לכלכלה חופשית, פעילות גופנית מאומצת, חשיפה לשמש לפי סוג העור ואפילו להרות.
המלצתי: הוועץ בנושא עם רופא העור שלך, הבהר לו את הצרכים האישיים (השתתפות במסע של תגלית) וסכמו ביחד את אסטרטגיית המשך הטיפול בך כוון שניתן להפחית את המינון היומי להפחתת עצמת תופעות הלואי אך להמשיך את הטיפול זמן ארוך יותר לצורך השלמת כל המינון המצטבר הרצוי ומאידך ניתן ליטול סיכון מחושב ולהפסיק את הטיפול לפני המועד האידאלי שתיכנן רופא העור המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?