מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד ממושך ומפושטיגאל ידין13/11/2012
שלום רב,
אני גבר בריא בן 30 ואני סובל מזה מספר שבועות מגרד קשה ללא פריחה. מדובר בארוע שאינו ראשון. כילד היתה לי נטיה לגרד בעיקר בתגובה לבדים שונים, עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס. אבל כשהתבגרתי הבעיה חלפה. יש גם נטיות אלרגיות אחרות, כמו אסטמה קלה.
לפני כחמש שנים החלה אפיזודה קשה במיוחד. בדיעבד נראה היום כי הטריגר היה שקצצתי את שיער גופי במכונה (מפשעה, חזה ובטן). כשהשיער החל לצמוח החל גרד משמעותי באזור המפשעה. לאחר מכן (במהלך של שבועות) גרד קשה בכל הגוף, החמרה בלילה. מכיוון שהגעתי לבירור רפואי אחרי שהשיער צמח (תחילה הייתי נבוך לפנות לרופא ולדווח על גרד קשה שהיה במפשעה בלבד) ואני בעצמי לא קישרתי את זה ל"תספורת" לרופאים לא היה הרבה מה לומר או להציע. נשללו מחלות סיסטמיות, לא היתה פריחה (חוץ ממה שנראה היה משני לגרד), וביופסית עור הראתה דלקת לא ספציפית.
הארוע הנ"ל נמשך שנה שלמה (!!!) של גרד קשה ביותר. טופלתי במשחת סטרואידים (שהיתה מביאה הקלה לזמן קצר בלבד) ולאחר מכן משחה של טקרולימוס, גם כן ללא שיפור ניכר, אבל בהדרגה זה חלף.
לפני חודש קצצתי שוב את השיער באזור המפשעה. מכיוון שהארוע הקודם לפני 5 שנים היה כה טראומתי הפעם קצצתי מעט מאוד, ואי אפשר היה לומר שנשארו קצוות מגרים או מגרדים.
לאחר מספר ימים החל מה שנראה דומה ביותר למה שהיה לפני מספר שנים. גרד גשה ביותר באזור המפשעה, ללא פריחה פרט לאדמומיות בעקבות גרד. בשלב זה אין מעורבות משמעותית מעבר למפשעה, אך אני מקווה מאוד שלא תהיה התפשטות כזאת.
שאלותי הן:
1. האם זו תופעה מוכרת שאטופיק דרמטיטיס מוחמר בעקבות תספורת/גילוח/גירוי של שיער על פני העור?
2. מה לעשות עם הגרד הקשה כעת, ואיך למנוע התפשטות לשאר הגוף?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ממושך ומפושט - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/11/2012לא ניתן לאבחן את בעייתך ולייעץ באופן מוסמך על סמך האינפורמציה המובאת מעלה.
פנה לבדיקת רופא עור לצורך בדיקה קלינית והמלצה מוסמכת לטיפול לפי ממצאי הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש עושה חשק לבוא למרפאה שלך, לפשיץ
יגאל ידין27/11/2012לא ביקשתי ממך לאבחן שאלתי שאלות ממוקדות
ואם כל מה שאתה יודע להשיב זה "לא ניתן לאבחן את בעייתך" נראה שתרומתך לפורום הזה לגמרי מיותרת, או שמה פלטפורמה שמטרתה היחידה פרסום מרפאתך במכבי ומאוחדת?
גם כאסטרטגיה שיווקית זה פתטי - ממש עושה חשק לבוא למרפאה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה כדי להקפיץ שוב בתקווה ש...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/12/2012אחד העמיתים האחרים יענה לך תשובה תואמת יותר לציפיותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?