מחלת Molluscum Contagiosum

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת Molluscum Contagiosum
    שחר
    20/11/2012

שלום. אני בן 26, בריא בד"כ, ומקיים יחסים אך ורק עם בת זוגי ב-9 החודשים האחרונים, כנ"ל גם לגביה. לאחרונה התגלה אצלי וירוס ה-Molluscum וקיבלתי ג'ל Salatac לטיפול במשך כחודשיים שלושה לצורך זירוז היעלמות הוירס. ברצוני לשאול מס' שאלות:

1. בהנחה שאשתמש בג'ל כל יום, תוך כמה זמן זה יעבור? יש לי די הרבה פצעים..
    2. חברה שלי שחומת עור, ואני בעל עור לבן. הבנתי שצבע עור בהיר רגיש יותר לוירוס הזה. נדבקתי בוירוס ממנה, לאחר שהופיע אצלה פצע בודד באזור המפשעה, שחלף לו לאחר מס' שבועות. האם בעלי עור כהה ''חסינים'' יותר למחלה מבעלי עור בהיר?
    3.בהנחה שנדבקתי במחלה ממנה - האם אני יכול להדביק אותה בחזרה? (זה כבר עבר אצלה)
    4.האם ניתן לקיים יחסי מין לא מוגנים? עברתי צריבה בחנקן והבנתי שלאחר שהפצעים יירפאו לא תהיה בעיה. אנחנו מקיימים יחסים לא מוגנים עם הפצעים כבר חודש וכלום לא קרה (האם זה מסוכן?)
    5. האם ניתן לקיים יחסים אוראליים? עד כמה זה מסוכן? (בהנחה שאני מקיים אותם רק עם בת זוגי שכבר נרפאה מן המחלה).

מצטער על הצפת השאלות, אשמח לקבל תשובה ולהיות חכם יותר :)
    תודה!
    שחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת Molluscum Contagiosum

הוספת תגובה

• מולוסקום

טל
    23/11/2012

פעולה פשוטה שאתה צריך לעשות והיא חיפוש בגוגל - מולוסקום
    תגיע לאתר ושם יש משחות מעולות שמחסלות אותו
    ותחסוך מעצמייך חרדות מיותרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת Molluscum Contagiosum - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    25/11/2012

שלום שחר,
    מחלת המולסקום נגרמת ע"י וירוס שפוגע בעור, הנה מידבקת אך אין לה השלכות לטווח הארוך.
    בילדים אנו נוהגים שלא לטפל בנגעים ולאפשר למע' החיסון להתגבר על המחלה (תוך עד שנתיים)
    רוב הבוגרים מחוסנים למחלה אך היא פוקדת לעיתים קרובות בוגרים נשאי HIV, ביחוד בשלבים מתקדמים.
    המלצותי: בצעו בדיקת דם ל HIV. טפל בנגעים המפריעים ואם אינך נשא HIV צפה להחלמה ספונטאנית תוך עד שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו