שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    אלכס
    01/12/2012

שלום, אני פונה אליכם בשמי ובשם בעלי, יש לנו שתי שאלות מאד חשובות ונשמח לקבל מענה.
    קודם כל, הבעיה שלי- מזה כמה שנים אני סובלת מגירוד בלתי נסבל בגב כף הרגליים. הוא מופיע פעם בכמה חודשים, חצי שנה ולפעמים שנה, נמשך כמה ימים או שבועות ונעלם. הגירוד בלתי נסבל ואחרי מלחמה ארוכה אני נכנעת ומגרדת עד שנוצרים פצעים חשופים ומדממים שמפריעים לי בחיי היומיום, נדבקים לגרביים ומאד כואבים.
    אני אדם בריא, בלי אלרגיות או מחלות, עד עכשיו לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת כי זה בא ונעלם וכל פעם מצאתי תרוצים אחרים, האחרון ביניהם היה שאולי זה משהו בגרביים. ניסיתי ושיניתי, כלום לא עוזר. הגרד לא יכול להיות אלרגי (לפחות לדעתי) כי הוא מופיע בעונות שנה שונות ובלי קשר.
    אין יובש, עקיצות או פטרייה באזור, פשוט אזור מסוים בגב כף הרגל שמתחיל לפתע לגרד עד כדי פצע ואז אזור אחר באותה הרגל או בשנייה, ככה זה נמשך עד שהרגליים מתמלאות פצעים וכואבות.
    הפעם נוצר פצע מאד גדול ומכוער וכואב של בשר חשוף והחלטתי ללכת לרופא עור אבל התור הקרוב רק בעוד שבוע ואני מאד סובלת. מה זה יכול להיות? האם יש דרך להקל? אני יודעת שלא תוכלו לתת לי אבחנה דרך האינטרנט אבל אולי יש לכם רעיונות כלשהם? אין סיבה שאעלה תמונה כי כל מה שתראו זה פצע של בשר חשוף שנוצר מגירוד ממושך.
    בעוד כמה דקות אעלה עוד הודעה עם שאלה חשובה לגבי בעלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שאלה שניה

אלכס
    01/12/2012

שלום, לגבי בעלי, הוא חייל בצבא, לפני כמה חודשים התחיל לסבול מיובש בידיים שהלך והחמיר. הוא עובד במטבח עם חומרי ניקוי ואוכל, הידיים שלו נמצאות בהרבה מגע עם מים וסבון. היובש החמיר עד כדי פצעים מדממים שמופיעים. הוא הלך לרופא שאבחן אקזמה ונתן לו ג'ל (אני לא זוכרת את שמו אבל עם זה חשוב אוכל לבדוק), שמיד אחרי השימוש הראשון גרם לבעלי תופעות לוואי קשות של בחילות, סחרחורות ושלשול. הג'ל בלי סטרואידים.
    אחרי פעמיים שהוא ניסה ופעמיים שהופיעו תופעות הלוואי שציינתי הוא הפסיק את השימוש. הרופאה אמרה שעם לא תהיה תוצאה מהג'ל הוא יקבל הפניה לרופא עור ופטור מעבודה עם חומרי ניקוי ואוכל עד התור, אבל התור יכול להיות בעוד שבוע ואפילו יותר.
    בדקנו תמונות באינטרנט, זה אכן נראה כמו אקזמה, פחות רציני מהתמונות באינטרנט אבל עדיין מכוער. רציתי לשאול אתכם עוד על מחלת האקזמה, האם זה כרוני? איזה טיפולים יש? מה העמדה של הצבא בנושא? והכי חשוב, עם נצליח לרפא את זה- האם בעלי צריך לעבוד לתפקיד אחר כי הוא ייחשב לקבוצת סיכון לחלות בזה שוב?
    תודה ענקית מראש, אחכה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שניה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2012

אקזמה הנה דלקת עור.
    המלצתי: על בעלך לקבל חופשת מחלה (ימי ג') מרופא היחידה ולפנות בהקדם לרופא עור צבאי לאיבחון טיב דלקת עור ידיו, בירור סיבתה והמלצה על אופן הניהוג (טיפול תרופתי, כפפות להגנת הידיים, שינוי תפקיד וכיו"ב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2012

שלום אלכס,
    פריחה מגרדת לסירוגן על גב הרגלים מחשידה לדלקת עור אלרגית ממגע לממנעל מעור: עור גב הנעליים עובר תהליך בו הוא נחשף למלחי כרומיום (ביכרומטים) כדי להפכו לעמיד יותר. מנעל חדש אינו מפריש מלחים אלו אך עם הזמן - ההזעה גורמת למיצוי מלחים אלו ולחלחול שלהם (דרך הגרביים) לגב הרגליים וכך מתעוררת מחדש דלקת העור האלרגית למגע.
    המלצתי: פני בעת התחלת פעילות הפריחה לבדיקת רופא עור ושיקלו צורך בהפנייה לביצוע תבחין מטלית בשאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו