הידבקות בסקביאס מארנבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקות בסקביאס מארנבת
    איציק
    02/12/2012

לפני תקופה באתי במגע עם ארנבון נגוע בסקביאס.
    הארנבון טופל בתרופה (נורמקטין, כמדומה) והחלים.
    אך אני, לאחר תקופה, התחלתי לסבול מנקודות אדומות ומגרדות באזור המותן.
    רופא משפחה שראה את הגרד ושמע את ההסטוריה אבחן, ברמת סבירות גבוהה אך לא בוודאות, סקביאס. הרופא רשם לי סקביצין, והנחה אותי למרוח על המקומות הנגועים במשך חמישה ימים, תוך החלפת ביגוד תחתון ומצעים.
    היום, גיליתי שגם בשורש כף היד ובין אצבעות היד השניה הופיעו מוקדי גירוד.

השאלה הבוערת בי ביותר היא, האם נכון שהסקביאס המצוי על בעלי החיים אינו מסוגל להתרבות על בני האדם?
    האם אני עלול להדביק את בני משפחתי?
    תיתכן המלצה לטפל בכל בני ביתי?
    האם הנחיה למרוח רק על המקומות הנגועים הינה סבירה בנסיבות אלו?

במילים פשוטות, האם עלי להתייחס לסקביאס הזה כאל סקביאס הומאני לכל דבר, ולטפל בחומרה כאילו כל המשפחה כבר מזוהמת, או כאל זיהום נקודתי אצלי שלא ייתכן שיעבור הלאה לבני משפחתי.

לתגובה מהירה אודה עד מאד.
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות בסקביאס מארנבת

הוספת תגובה

• הידבקות בסקביאס מארנבת - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2012

סקבייס של בעלי חיים עלול לדבק לאדם שבא במגע עם בעל החיים אך אינו נוטה לדבק מאדם זה לבני אדם אחרים
    בכל מקרה, סקביצין הנו תכשיר חלש מדי. שקול טיפול בתכשיר חלופי. הוועץ בכך עם רופא עור במידת האפשר.
    נ.ב.
    1. סקבייס של בעלי חיים נוטה לחלוף גם ללא טיפול. הטיפול מקצר את משך המחלה באדם ואת הסבל.
    2. הטיפול שניתן לארנבת היה כנראה ivermectin

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו