הרפס שפתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס שפתיים
    דנה
    10/01/2013

לפני כשבוע התנשקתי עם בחור שכנראה היה לו הרפס שפתיים פעיל (ז"א פצע מעל השפתיים). הלכתי לרופא משפחה שנתן לי כדורי זובירקס במידה ונחשפתי לוירוס (7 פעמים ביום במשך 5 ימים).
    שאלתי היא האם הכדורים שקיבלתי ינקו כליל את הוירוס שאולי נחשפתי אליו מהגוף שלי, או שזה רק מונע את הסימפטום הקרוב?

שאלה נוספת, האם יש אפשרות לבצע בדיקת דם על מנת לבדוק אם נחשפתי לוירוס?
    הרופא אמר שלא עושים את זה אבל מידיד שלי הבנתי שאם מתעקשים אפשר להשיג.

בהנחה שמצאו נוגדנים בדמי, האם זאת ערובה לכך שהוירוס לא נטמע לי ב DNA ולא יופיעו לי תסמינים עתידיים או שממש לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס שפתיים

הוספת תגובה

• זובירקס אחרי אוכל?

דנה
    10/01/2013

ועוד שאלה קטנה: האם אני צריכה לקחת את הכדורים של הזובירקס לאחר אוכל או שאפשר גם בלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס שפתיים - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    14/01/2013

הרוב המוחלט של האנשים (מעל 95% מהצעירים המתגייסים לצה"ל) נחשפים לוירוס ההרפס בדרכי הנשימה העליונות בשנות החיים הראשונות. לכן הרפס של דרכי הנשימה אינו נוטה לדבק בין אנשים בוגרים אך עלול להתפרץ מדי פעם לאחר החשיפה הראשונית בשנות החיים המוקדמות. ההדבקה בילדות הנה במנגנון טיפתי כמו מחלות דרכי נשימה עליונות ויראליות אחרות.
    לכן, לא היה כנראה צורך בטיפול המונע שקיבלת.
    ולשאלתך הנוספת: את הזובירקס רצוי ליטול על קיבה ריקה כדי לא להפריע לספיגתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו