מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס סימפלקסאור29/03/2013
שלום.
אני חייל, ובמסגרת השירות הצבאי שלי אני ישן עם עוד שבעה אנשים באותו חדר מדיי לילה (מלבד רוב הסופ"שים והחגים). בכל אופן, אחד מחברי לחדר נדבק בשבוע שעבר בהרפס סימפלקס. כעת אני מאוד חושש להדבק גם כן במחלה, משום שהבנתי שהיא מדבקת במיוחד. קראתי על המחלה ויש לי כמה שאלות, אשמח אם תוכל/י לענות עליהם:
1. אני יודע שהמחלה עוברת ברוק (באופן ישיר או עקיף - לדוגמא חפצים משותפים), אך האם קיימת דרך נוספת שבה אוכל להדבק מאותו חבר? כלומר, האם אני יכול להרגיש בנוח ללחוץ לו את היד ולא להבהל בכל פעם שהוא מתעטש? או שקיים סיכוי שגם בדרכים הללו אדבק? השאלה שלי היא במילים אחרות - מה הם אמצעי הזהירות שעליי לנקוט?
2. אם אנקוט באמצעי זהירות, מה הסיכוי שבכל זאת אדבק?
3. לאותו חבר יש נגעים (פצעים ושלפוחיות) ליד הפה בצורה דיי בולטת. האם זה אומר בהכרח שהוא נדבק לאחרונה וזו ההתפרצות הראשונה של המחלה אצלו? כי אני חושש שאולי הוא נדבק כבר קודם ולא סיפר לנו, וזו רק התפרצות משנית - ואז יכול להיות שכבר נדבקתי ממנו בעבר כי חלקנו בקבוקי שתיה וכו' (לפני ההתפרצות והידיעה שלי).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס סימפלקס - תגובה
ד''ר אסף מונסליזה13/04/2013כל זמן שקיימים פצעים יש סיכוי להדבקה באמצעות שימוש משותף בכוסות, בקבוקים, מגבת פנים וכו'... לא בלחיצת יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?