נשירת שיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירת שיער
    אור
    11/08/2013

שלום,
    לא יודעת אם אני פונה לפורום הנכון, במידה ולא אשמח אם תפנו אותי...

אני בת 25, ילדתי את בתי הבכורה לפני כ 4 חודשים.
    בערך כחודש + לאחר הלידה השיער החל לנשור.

ידוע לי כי לאחר הלידה שינוי ההורמונים בגוף גורם לתופעה של נשירת שיער, אך הבעיה אצלי ממש חמורה. אני מלטפת לעצמי את הראש ומוצאת על כף היד עשרות שערות. שלא נדבר על חפיפה במקלחת והסירוק שאחר כך ששם בכלל זה בילתי נסבל .
    כל הבית מלא שערות ולאורך כל היום אני מוצאת שערות על הבגדים , על הרצפה, ובעצם בכל מקום שעברתי בו, גם אם כלל לא נגעתי בשיער.
    השיער שלי מאוד ארוך ואני ממש לא מעוניינת לגזור אותו.

לקחתי בתקופת ההריון ומעט אחר כך ברזל ופראנטל שהפסקתי. הנקתי שלושה חודשים בערך והפסקתי. אני לא יודעת לומר אם הנשירה החלה במקביל לנ"ל.

שאלתי היא האם הכמויות שאני מתארת פה הן נורמליות למצבי
    ובמידה וכן, וגם במידה ולא, איך אפשר למזער את התופעה
    ועד מתי כל העניין הזה נחשב כטיבעי.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער - תגובה

ד''ר מריאנה זמיר
    17/08/2013

מזל טוב להולדת בתך!
    נשירת שיער לאחר הלידה הינו תהליך טבעי מוכר הנובע מהשינויים ההורמונליים שגוף היולדת עובר והשפעתם על מחזוריות הצמיחה של זקיקי השיער. במובן הזה התאור שלך הגיוני מאוד. חשוב לשלול סיבות נוספות לנשירת שיער - חסר ברזל, ויטמין B12, פעילות לא תקינה של בלוטת התריס ועוד, שעלולים להופיע במקביל. פני לרופא עור לבדיקה והערכה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו