מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלותבחור29/08/2013
שלום, אני בחור רווק בן 27
יש לי ויטיליגו על הפין, זה החל בשנה האחרונה. פניתי לרופא עור לפני כחצי שנה ומאז אני משתמש במשחת תקרולימוס פעמיים ביום. זאת הקופסא השניה שאני קונה בהמלצת הרופא. אני לא שם לב להחמרה, אולי שיפור מועט (לדעתי).
אני נוסע כעת לחופש כשבוע, ורציתי לשאול האם יש אפשרות להפסיק להשתמש בזה או להוריד את תדירות השימוש לפעם ביום בתקופה הזו ואחרי שאני חוזר לארץ להמשיך להשתמש כרגיל, או שיש חשש שבשבוע הזה הויטיליגו יחמיר? הסיבה שאני מעוניין להפסיק היא שבשל השימוש במשחה האזור נהיה רגיש ואדמומי ומפריע בקיום יחסי המין.
שאלה נוספת היא מתי אני אמור להתחיל לראות תוצאות שיפור ורה-פגמנטציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו לא הפיך חבל על הזמן שלך
רון29/08/2013המשחה שקבלתי לא תחזיר את הפיגמנט
ואתה תבריא כי זה לא יקרה .
למה זה לא יקרה ?
כי ויטיליגו מחלה בלתי הפיכה ואני מדבר כמי שסובל ממנה
כבר 32 שנים ואת המשחה שקבלתי כבר לפני 8 שנים זרקתי לפח.
אם אתה סובל ממנה עדיף שלא תמרח.
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטיליגו לא הפיך חבל על הזמן שלך - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר29/08/2013הטענה שויטיליגו תופעה בלתי הפיכה איננה נכונה בעליל - רה-פיגמנטציה ( הופעה מחודשת של הפיגמנט, במיוחד סביב זקיקי שיער) הינו פנומן ידוע שקורה גם תחת טיפול - מקומי או פוטוטרפיה, ואפילו באופן ספונטני לחלוטין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל זמני וחבל על הזמן
רון29/08/2013את כרופה ומקבילייך נוהגים לפאר הישגים טיפטליים שאין לכם בכלל.
אם עושים פוטותרפיה או הקרנות UVA עם כדורים של אוקסורלן אולטרא
אז כן מקבלים פיגמנט אחרי כמות עצומה של הקרנות וסבל ומאמץ בל יתואר
ושלא נדבר על תופעות לוואי.
אבל...אבל....כל מה שהןושג בדם ויזע והקרבה הוא זמני עד שלושה חודשים מקסימום
זה מחזירק מעמד ולאחר מכן הויטיליגו חוזר ב100% - אין ויכוח בכלל.
הכל זמני שום טיפול לא מרפא ויטיליגו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר29/08/2013בהחלט אפשרי למרוח את התכשיר בתדירות של פעם ביום בלד. התגובה הצפויה לטיפול אינה מידית, פרק הזמן עד להשגת שיפור מרבי שונה בין פציינט לפציינט והינו אינדיבידואלי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטיליגו מסכימה עם רון הכל זמני
מירי30/08/2013יש לי ויטיליגו בפנים ובעיקר בסנטר ושילמתי הון תועפות לדר יורם הרט
על טיפול בלייזר לפנים.
ובאמת כמו שרון רשם פה התוצאה היתה זמנית לגמרי.
אחרי חודשיים מהפסקת הטיפול רוב הכתמים הלבנים שכוסו חזרו להיות לבנים
כלומר הויטיליגו אחרי 3 חודשים הכל חזר לקדמותו והלכו להם 23.000 שקל סתם.
לא ממליצה לכם לנסות את הטיפול בלייזר כי רק הפנים מגיבים לטיפול וכמובן שהתגובה היא זמנית לחודשים בודדים .
לא שווה את ההשקעה האדירה שמרוקנת את הכיס.
אין שום טיפול לויטיליגו וגם לא יהיה מתוך מה שאני מבינה על המחלה
שזה פגם גנטי שלא ניתן לתיקון באופן תרופתי.
חבל שהרופאה פה מפזרת מילים ומעוררת ציפיות מבלי שהיא יודעת מה המשמעות האמיתית של זה.
אגב, ניסיתי גם את המשחה פרוטופיק משך שנה עם תוצאות דיי רדודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?