ליכן סקלורוזוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליכן סקלורוזוס
    גלית
    14/05/2014

שלום ד"ר,
    לפני מספר שבועות אובחנתי ע"י גניקולוג שיש לי ליכן סקלורזוס. פניתי לרופא נוסף, לעוד חוות דעת והוא חיזק את דבריו של הרופא הראשון. ההבדל בין שני הרופאים הוא שהד"ר הראשון נתן לי משחת דרמבווט (משחת סטרואידים) וטען כי ניתן לטפל במחלה (אך לא לרפא אותה) והרופא השני הלחיץ מאוד והפנה אותי לביופסיה בדחיפות מחשש לסרטן הפות.
    אני בת 25, בריאה בסך הכל - אני מאוד לחוצה ומפחדת. האם אכן מומלץ ללכת לביופסיה? האם זה לא יפגע עוד יותר בעור?
    כמו כן, רציתי לדעת אם יתברר שהביופסיה היא תקינה - האם ניתן לרפא את הליכן סקלורוזיס?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליכן סקלורוזוס

הוספת תגובה

• ליכן סקלורוזוס - תגובה

ד''ר מריאנה זמיר
    27/05/2014

ביופסית עור דרושה בכדי לקבוע בוודאות את האבחנה של ליכן סקלרוזוס ולשלול מצבים אחרים היכולים לתת תמונה קלינית דומה. לנגעים של ליכן סקלרוזוס סיכוי מסוים, אולם נמוך יחסית, להתפתחות תהליך גידולי בתוכם, אי לכך יש להקפיד על מעקב סדיר של רופא נשים מומחה לעיתים קרובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו