מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטריאזיס ורסיקולור- שינוי נישת המיקרוביום, שימוש בניזורלנטע28/08/2016
אני בת 45.
יש לי הרבה כתמים של pityriasis versicolor.
בתרבית צמחה מלסזייה פורפור.
ניתן לי טיפול בשמפו וקרם ניזורל.
אודה מאד לתשובות לשאלותיי הבאות.
ראשית, בראייה מקיפה, כיום מדברים רבות על הרכב מאוזן של המיקרוביום. בעור, ובשאר הגוף.
אני יודעת שטיפול מרוכז נגד מלסזייה, יפחית את כמותה באופן זמני, וכך יעלים את הכתמים שלא יפים אסתטית.
אבל אחרי שאסיים את הטיפול, היא שוב תתרבה.
לכן הייתי מאד רוצה לשנות את הרכב המיקרוביום מהשורש, כך שאו יטפח מיקרואורגניזמים לא פתוגניים, שהם מתחרים טבעיים שלה.
או לייצר תנאים שיהיו נישה פחות נוחה למלסזייה לשגשג (למשל להשפיע על ליפידים בסבום כמו סקוואלן או חומצה אולאית. או להשפיע על PH , עם סבונים יותר בסיסיים או חומציים, ועוד)
אז שאלתי היא- האם יש טיפולים יותר מתוחכמים/מתקדמים, שיכולים לשנות את המאזן המיקרוביאלי/ביוכימי, שמאפשר את הסטטוס קוו שנוח למלסזייה.
שנית, רציתי לשאול לגבי השימוש הפרקטי בתכשירים.
1. נאמר לי לחפוף בשמפו כל יום למשך 7 ימים, ואח"כ פעמיים בשבוע, לכל החיים, כמניעה.
אבל בעלון לצרכן כתוב שאסור להשתמש יותר מפעמיים בשבוע. וסך הכל, לא יותר מחודש.
אז אני חוששת להשתמש בתדירות כה גבוהה.
ומבאס להשתמש בשמפו הזה מעכשיו בתוך הסבון והשמפו הקבועים שלי.
ומאידך, אם אפסיק, אז תוך זמן מה, הכל יחזור לסורו.
2. יש לי שיער ארוך וצפוף, וכמה שאני מקציפה עם כריות האצבעות, אני מרגישה שהשמפו ניזורל, לא מגיע לעור של הקרקפת, אלא נשאר בעיקר בשיער.
מה לעשות כדי לגרום לו להגיע לעור הקרקפת ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה מוכרת שנים רבות ללא התקדמות
רמי מור29/08/2016מעת לעת ביני לבן עצמי אני מנסה לבחון את החידושים שברפואה בנושא הטיפול בתחלואת העור ולמרבה הצער ב 30 השנים האחרונות אם לא למעלה מכך לא התחדש דבר.
הפטרת מוכרת כדיירת קבע בעור והיא תופיע תמיד גם לאחר טיפול אגרסיבי שאינו שווה את פוטנציאל הסיכון שבתופעות הלוואי.
אני אישית מטפל בבעיה בהצלחה אך אין בידי להבטיח כי לאחר ההחלמה היא לא תופיע שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?