זיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיבה
    ענבל
    26/05/2008

שלום,לפני כשבוע חזרתי מביקור של החבר(גר בחו"ל) ולאחר מכן הוא ביצע בדיקות ל STD וגילו שהוא נגוע בזיבה,האחות המליצה לי לקבל חיסון באופן מיידי של אנטיביוטיקה. קבעתי תור ללקיחת משטח אצל רופא נשים ושאר בדיקות מקיפות. איך יודעים מתי נדבקתי? משום שבזמן שהיינו יחד דיממתי קצת אחרי יחסי המין ולפני שביקרתי אותו היו לי דימומים כבדים כמו מחזור בין המחזורים השוונים- אך יכול להיות בגלל שפספסתי פה ושם גלולות.
    השאלות שלי הן-
    אם אפשר להידבק בזיבה לא ע"י מגע מיני? או עי יחסי מין עם קונדום? מין אוראלי?
    מה הסיכויים של גבר להידבק מאישה וההפך?
    האם יכול להיות מצב שהיתה לחבר שלי את המחלה והיא דגרה בגופו או להיפך- שהיתה לי ולא ידעתי? - מעולם לא נבדקתי בעבר, רק בדיקות דם אבל לא משטחים. כי אם כן- יכול להיות שזה מהאקס...
    והאם זה מסוכן לי? בזמן האחרון יש לי כאבים עזים בבטן התחתונה וחולשה.......
    יש סיכון בקיום יחסים לא מוגנים שוב לאחר קבלת טיפול רפואי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיבה

הוספת תגובה

• זיבה

ד''ר אכי פרידמן
    27/05/2008

1. מין אואלי -כן. יחסי מין עם קונדום במידה והקונדום נשאר שלם-פחות סביר.
    2. הסיכויים קיימים.
    3.יש לבדוק באופן מקיף האם אכן מדובר בזיבה ואם כן לוודא היטב את ההיסטוריה העכשווית לגבי מגעים מיניים מזדמנים.
    4. לאור התאור מומלץ לגשת לבדיקה אצל רופא נשים.
    5. עד סיום הטיפול באופן מלא ולכל הנוגעים בדבר רצוי להימנע מיחסי מין.

ד"ר אכי פרידמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ענבל
    27/05/2008

האם יכול להיות מצב להידבקות לפני שנים והתפרצות רק עכשיו?..או תופעות מאד מאוחרות..?
    האם יש סיכון אם במשפחה יש עבר של סרטן צוואר הרחם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/05/2008

שלום ענבל,
    נשאות תתכן, בייחוד אצל נשים. הסיכון העיקרי במצב נשאות אצל נשים הנו שהדלקת באגן הקטן גורמת להצטלקות, הפרעה חסימתית בתיפקוד החצוצרות והפרעות פוריות עקב כך.
    אצל גברים מצב נשאות כרוך כמעט תמיד בדלקת של הערמונית אשר גורמת לסימפטומים שהעיקרי בם הנו צורך להתעורר מספר פעמים במשך שעות השינה לצורך הטלת שתן עקב קושי בריקון שלפוחית השתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו