תרופות לא מרפאות מחלות כרוניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות לא מרפאות מחלות כרוניות
    ד"ר א.ר
    09/05/2020

שלום פרופ' ראובני,

אני מעדיף לא להזדהות בשמי המלא ובהתמחותי, שלא ישתמע שאני מקדם את עצמי. התמחותי היא ברפואת משפחה, וכמו-כן בעל תואר שני ברפואה סינית, אבל כאמור - בואי נשפוט דברים לגופם ולא לגופו של אדם. אני לא הסיפור כאן, אלא הטיעון שאני מעלה.

לצערי:
    1. הרפואה המערבית כיום נפלאה בכל הקשור לטכנולוגיה רפואית, כירורגיה ורפואת חירום. אין מחלוקת על כך שבפציעת טראומה עקב תאונה למשל, יש ללכת למיון ולמחלקת טראומטולוגיה ולעשות כדברם. ברור שאין כאן קשר לשינוי הרגלי חיים או לנטילת ויטמין כזה או אחר.
    2. יש אנשים רבים לצערי שאכן לא מוכנים לשנות את אורח חייהם או שמגיעים לרופא במצב גרוע בדקה ה-90, וכאן לעיתים נדרש טיפול תרופתי להתמודדות עם המחלה הכרונית.

אבל:
    מניסיוני הרב ומבדיקה אמיתית ונטולת פניות של מאות רבות של מטופלים, יש בעיה חמורה ברפואה המערבית והיא: היעדר יכולת לרפא מחלות כרוניות (לחץ דם, סוכרת, דלקות מפרקים, בעיות עור ועוד).
    הבעיה, להבנתי, נובעת מכמה גורמים: היעדר ידע תזונתי של הרופאים, חשש מאי-הליכה בתלם והצעת הצעות שאינן נהוגות בפרדיגמה השלטת, לחץ של חברות תרופות ומנהלי מרפאות ועוד.

אם דרך מסוימת כושלת ויש טובה ממנה, אני מצפה מרופא אמיתי ללכת בה.
    אני מצפה מרופא סוכרת או לחץ דם למשל, במעט הזמן שיש לו, להבהיר באופן חד-משמעי שתרופות לא מרפאות אלא רק מקלות סימפטומים ויש להן תופעות לוואי.
    האם אדם שנוטל תרופות להורדת לחץ דם פתר את הבעיה שבגינה לחץ הדם שלו הוא 150/110? לא. האם אדם שנוטל אקמול פתר את הבעיה שבגינה נוצר כאב הראש? לא. וכן הלאה והלאה.
    כאשר בבית יש אשפה וריססנו מטהר אוויר, לא פתרנו את הבעיה ונצטרך לרסס שוב בעוד מספר שעות, והאשפה רק תירקב ותסריח עוד יותר. כך בדיוק קורה עם רוב התרופות. הן לא מסלקות את גורם המחלה מהגוף.
    הדבר הזה חייב להיאמר לפציינט, וכמובן שהבחירה בסופו של עניין תהא בידיו.

וכן, חד-משמעית: אפשר לרפא מחלות כרוניות בעזרת שינוי הרגלי חיים בלבד.
    כל דבר אחר הוא בגדר כיסוי סימפטום.
    חשוב שפציינט ישמע את זה באופן מפורש.
    לצערי, רופאים רבים, עם כל הרצון הטוב, לא מציגים זאת כך.

אני לא מכיר הרבה רופאי עור שמציעים לפציינטים את ההזדמנות להירפא בעזרת הימנעות ממוצרי חלב ופיחות במזון חומצי. הרוב שולחים את הפציינט לבית המרקחת, וזה חבל. זו דוגמה קטנה. יש עוד מאות.

יש המון ספרות מקצועית וניסיון קליני בנושא הזה. רופא שבאמת רוצה לרפא ומחפש את האמת ילך בדרך זו, והתרופות יהיו עבורו מוצא אחרון או טיפול תומך ראשוני במקרה של סכנה ממשית לפציינט עד איזונו.

אשמח לשמוע את תגובתך.
    בברכה,
    ד"ר א.ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות אינן מרפאות מחלות כרוניות.

פרופ` חיים ראובני
    10/05/2020

אני שולל את הגישה הכוללנית שהצגת.
    לכל חולה יש את הפיתרון שלו... וכך צריך לעזור "בהתאמה אישית "...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו