שימוש בקרם דקטקורט לטיפול בפטריה וכיני ערווה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בקרם דקטקורט לטיפול בפטריה וכיני ערווה
    אייל
    14/09/2020

שלום וברכה,
    אני בן 31, בריא בסה"כ.
    הייתי היום אצל רופא עור שלצערי היה חסר סבלנות, לחוץ ומלחיץ בצורה שלא איפשרה לי להתבטא ולרדת לעומקם של דברים.
    חוויה מאוד לא נעימה למטופל מודאג.
    אי לכך, אני כותב כאן בבקשה לקבל חוות דעת נוספת.
    לפי הרופא הנ"ל, יש לי פטרייה קטנה על העור, בין הטבור לאיבר המין, ובנוסף, כיני ערווה.
    הרופא רשם לי קרם דקטקורט ואמר לי למרות אותו הן על הפטרייה והן על שיער הערווה בגלל הכינים. הוא לא אמר לי למשך כמה זמן למרוח. כששאלתי בבית המרקחת, הרוקחת אמרה לי שכתוב פעם ביום למשך 30 יום, אבל שזה נראה לה מוגזם עבור תרופה כזאת, עם סטרואידים ושבד"כ ההמלצה היא להפסיק ברגע שרואים ריפוי.
    כמו כן, קראתי באינטרנט על דרכים שונות לטיפול בכיני ערווה, הכוללות בעיקר שמפואים שונים. בשום מקום לא ראיתי התייחסות לדקטקורט או בכלל לשימוש בסטרואידים בהקשר של כינים.
    לי אישית זה נשמע מוגזם. מה דעתכם?
    בנוסף, חשוב לי לציין, שאבחון הכינים היה מהיר כהרף עין, ללא התעמקות. התסמין היחיד שיש לי הוא מין אבקה צהבהבה שמדי פעם עוטפת את השערות, חוזרת ונעלמת. אין לי שום גירוד או אדמומיות, שום אי נוחות מכל סוג שהוא. כלום. האם יתכן שהאבחון שגוי?
    מרוב שהרופא הלחיץ אותי ורק רצה להמשיך הלאה, שכחתי להגיד לו על נקודת חן שיש לי שנים ולאחרונה גדלה.
    אני כותב כאן גם על היחס של הרופא כדי שאם יש רופאי עור שקוראים את זה מלבד מנהל הפורום, אנא תנו למטופל זמן לעכל, לחשוב, לדבר, לשאול בלי לחשוש להישמע מטומטם. בנחת ובסבלנות.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דקטקורט

פרופ` חיים ראובני
    15/09/2020

יעל לטיפול בפטרת
    איננו יעיל לכיני ערווה.
    אם יש בעיית אבחנה פני לרפוא עור אחר..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו