מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופאת עור אמרה שזו פטריית שמשרוני24/06/2008
שלום, אני סובלת מכתמים לבנים שהופיעו לפני כשנה באיזור הגב והבטן, בבדיקה עם רופאת עור היא אמרה שזו פטריית שמש ונתנה לי שמפו סבובל, וספריי למשך 6 שבועות...לא הקפדתי על הטיפול והכתמים לא נעלמו.
לאחרונה הלכתי לרופא עור נוסף לחידוש המרשמים, והוא אמר שלא בטוח שמדובר בפטריית שמש, אך נתן לי מרשם לכדורי ניזורל לקחת ברציפות ל-10 ימים.
האם יש סכנה בטיפול זה? (לכבד?), מה יכול להיות עדיף...
הרופא היה חסר סבלנות ולא פירט בדבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בהירים על העור
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/06/2008שלום רוני,
ראשית עלי לציין שלא ניתן לייעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית. לצורך איבחון וודאי של בעייתך וטיפול מתאים בה (אם ניתן להמליץ על טיפול כזה) עליך לפנות שנית לרופא עור שלך או לרופא עור אחר לקבלת חוות דעת נוספת.
הסיבות העיקריות לכתמים בהירים על העור הנן:
1. בהרות המופיעות על עור של צעירים עם נטיה תורשתית לאלרגיה. שמןן Pityriasis alba. אין טיפול יעיל להעלמת בהרות אלה וניתן להפחית את בולטות הכתמים ע"י המנעות משיזוף
2. בהרות לבנות בוהקות של מחלת ה Vitiligo. קיימות מס' צורות טיפול למחלה זו אך כולן כרוכות בסיכון בריאותי, הוצאה כספית, תוצאות חלקיות לרוב, משך תוצאות שלא ניתן לחיזוי.
3. כתמים בהירים שמופיעים באזורי שגשוג פטריית עור לאחר חשיפת אזורים אלו לשמש (מכונים בשפה עממית פטריית שמש) . המחלה קרויה Pityriasis versicolor. הפטרייה המחוללת מצויה על עורם של כל בני האדם. אצל פרטים עם נטיה תורשתית משגשגת הפטריה בעונה החמה וגורמת לכתמים חומים וורודים על העור. אם חושפים לשמש את העור הנגוע בכתמים אלו משתזף העור הלא נגוע ואור הכתמים נשאר בהיר כוון שפטריה מונעת את שיזוף העור תחת הכתמים. הטיפול במחלה זו הנו בעזרת תכשירים אנטיפיטרייתיים. יש לייסד טיפול מונע קבוע למניעת ההישנות הצפויה של מחלה זו שהנטייה לה הנה תורשתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?