פורונקולוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורונקולוזיס
    סבל אמיתי
    24/06/2008

שלום רב.

אני בת 24 שוקלת 87 ק"ג.
    מזה 5 שנים (לא רצופות בהן היו שנתיים של הפסקה) אני סובלת מצמיחה של פורונקלים באיזור פנים הירכיים. כשהפורונקלים מופיעים הם גדלים קצת כל יום בעיקר אחרי המחזור החודשי עד שאין לי ברירה אלא לגשת למיון כירורגי ולנקז אותם. עברתי 7 פתיחות של פורונקלים או 8 כבר לא זוכרת... האחרון היה לפני חצי שנה עם בצקת נוראית מסביב בה טיפלתי עם קומפרסים.
    היה לי גם אבצס בבית השחי וPNS בעצם הזנב. (אני מטופלת גם בגלולות בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות- PCO)
    עברתי בדיקות דם מקיפות כולל HIV ובדיקות דם במרפאה אימונולוגית. כל הבדיקות בלי יוצא מן הכלל תקינות חוץ מוויטמין B12 שבערכים של 180 ומעלה יש לי 179.
    כרגע, בהיותי כותבת יש לי התחלה של פורונקל בירך שכבר 3 ימים לא התפתח כי אני מורחת עליו משחה אנטיביוטית- AFLUMICIN. הייתי אצל רופא עור מומחה ויועץ והוא אמר לי לרדת במשקל ואולי ישקול לתת לי כדורי רקוטן כי הוא כבר נתן לי RESPRIM לו פיתחתי אלרגיה.
    כמו כן, כדורי לוקסאויט-LOXAVIT לא עזרו כי בתקופה שנטלתי אותם -4 פעמים ביום צמח לי פורונקל...
    אני סובלת וחיי נהרסו. יש לי צלקות רבות- חיצוניות ופנימיות. מה עוד ניתן לעשות????
    אני מתחננת לעזרה,
    הסובלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פורונקולוזיס

הוספת תגובה

• פורונקלים חוזרים על ירכיים פנימיות

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    27/06/2008

שלום,
    הרשום מטה מתייחס רק לאפשרות שאת סובלת מ Hydradenitis suppurativa!
    1. בכל מקרה של הופעת אבסס יש לנקזו כירורגית. המנעות מכך עלולה להוביל להחלמה חלקית וליצירת תעלות מנקזות וזאת עד להווצרות רשת תעלות מנקזות בין ציסטות מפרישות שאינן מחלימות חודשים רבים ואף שנים
    2. תלישת שיער המפשעות ונטייה לצמיחת שיער חוזרת לתוך העור (Pseudofolliculitis) עלולה להיות גורם מעורר של המחלה באנשים שנוטים לה
    3. שנגעים מתחילים להופיע - ניתן לעצור את התפתחותם ע"י טיפול אנטיביוטי פוטנטי - יעיל
    4. טיפול ברואקוטן או טיפול בשילוב אנטיביוטיקה (לדוגמא צפורל עם ריפמפין) עשויים להשרות הפוגה ארוכה - חודשים.
    5. לצערי אין דרך לרפא את המחלה לחלוטין ולהבטיח שאירועי מחלה לא יחזרו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו