מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליקוליטיס ?!אבי28/06/2008
שלום לכם אני סובל מתןפעה כבר כמעט 5-6 שנים, התופעה מתבטאת בפצעים שבאים והולכים לסירוגין. המדובר בפצעים עגולים ואדומים שנראים כמו עקיצת יתוש כשלחלקם יש ראש בולט לבן. הפצעים בחלקם חמים וכואבים בעיקר בנגיעה ושפשוף הבגד. הפצעים מתרכזים כמעט כולם באיזור העליון של הרגליים (בין המותניים לבירכיים), כאשר מידי פעם מופיעים כמה בודדים על הגב, בקרסוליים, ובצד הגוף מעט מתחת לבית השחי. הפצעים מופיעים כפי שאמרתי, חלקם נעלמים כמעט לחלוטין וחלקם (לאחר התפוצצות הראש הלבן) נשארים עם נקודה שחורה (לפעמים כואבת) בראשם הופכים לסגולים ונעלמים. מידי פעם יש לי הפוגות של מספר ימים (בהן או שיש לי מספר קטן מאוד של פצעים או שאין בכלל) אך הפוגות אלה מסתכמות ביום-יומיים. בתחי פעילות הפצעים הייתי אצל רופא עור שאבחן כי המדובר בפוליקוליטיס, עשה תרבית מהחומר הלבן שבפצע אך לא מצא כלום. נתן לי בתחילת הדרך פעם אחת טיפול אנטיביוטי במשחה (לא זכור לי אם זה עזר לי כל כך) ופעם אחרת טיול אנטיביוטי בכדורים שעד כמה שזכור לי הביא להפוגה די ארוכה (כוונתי לחודשיים - שלושה). רופאת עור אחרת נתנה לי חומר לבן שמייבש את הפצעים ואמרה לי להסתבן במקומות אלה רק עם דרמקס, אבל לא ראיתי שיפור דרמטי בתופעה. רציתי לדעת: * האם עפ"י התאור זה אכן נשמע כפוליקוליטיס ? * האם התופעה היא כרונית ואני אסבול ממנה תמיד ? * היתכן כי אכן מדובר בפוליקוליטיס גם אם מופיעים לפעמים פצעים במקומות בהן אין שיער (בצד הגוף מתחת לבית השחי) ? * האם יש עוד המלצות ועיצות מה ניתן לעשות בנושא ? תודה רבה על היעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוליטיס
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/06/2008שלום אבי,
אכן הסיפור מתאים לפוליקוליטיס.
הטיפול המומלץ הנו אנטיביוטי לעיתים בעת צורך.
ליעוץ לבעייתך מעבר לכך נדרשת בדיקה קלינית - פנה שנית לרופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד דבר קטן בבקשה
אבי29/06/2008* האם התופעה.מחלה היא כרונית ז"א שאני אסבול ממנה לעד ? * מה הגורם למחלה ? אם ידוע ? * האם יתכן ויש קשר למערכת החיסון, כשל חיסוני ? תודה רבה שוב על המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות נוספות
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/06/2008שלום בשנית אבי,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם התופעה.מחלה היא כרונית ז"א שאני אסבול ממנה לעד ?
תשובתי: לא. פוליקוליטיס הנה מחלה חוזרת שנגרמת עקב זיהום בזקיקי השיער ע"י חיידק
2.
שאלתך: מה הגורם למחלה ? אם ידוע ?
תשובתי: הגורם לפוליקוליטיס הנו זיהום חיידקי של זקיקי השיער. לרוב מדובר בקולוניזציה של חיידקים על עור המטופל או בנחיריו שמתפשט בכל פעם מחדש לאזורי עור שעירים
3.
שאלתך: האם יתכן ויש קשר למערכת החיסון, כשל חיסוני ?
תשובתי: פוליקוליטיס פוקדת אנשים בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור,שאלה נוספת
יניב18/10/2009אני גם סובל מהבעייה, האם זה שאני שם ג'ל ( החלפתי סוגי ג'ל במשך השנים שאני סובל מזה )על השיער משפיע לרעה או בגלל שזה נובע מחיידק אז זה לא משנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליקוליטיס אל תסתפק בתשובות כאן
גל19/10/2009תחפש בגוגל את המילה פוליקוליטיס ותראה שיש פתרונות מדהימים
מה אתה מסתפק במידע של פורום.
לי היה את הצרה הזו בישבן וחיפשתי מידע על פצעי ישבן שזה פוליקוליטיס .
שבסופו של דבר מצאתי משחות מדהימות שהעלימו את הבעייה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנסיונך המוצלח
אורחת07/01/2010לגל, ולאחרים שהתנסו בהצלחה
אתה יכול לפרט בבקשה את התכשירים והתרופות שעזרו לך להעלים את התופעה לחלוטין???
מהכמעט נואשת מהתופעה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'לים ותכשירי שיער שמנוניים...
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009....מחמירים את הנטיה לפוליקוליטיס של זקיקי שיער הקרקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?