מחלת פלבה / מוחה הברמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת פלבה / מוחה הברמן
    אוסנת
    23/07/2008

שלום רב, כבר 3 חודשים אני עם מחלה הנקראת מוחה הברמן או פלבה. בחודש הראשון רופאת העור שלי אמרה שזה יעבור תוך שלושה חודשים ואין משחה או כדור לאחר חודשים שכבר לא היה שיפור בהחלמה שלחה אותי לביופסיה. תשובת הביופסיה הייתה תסמונת כרונית של העור/ פלבה. הרופאה אמרה שהיא לא יודעת אילו תרופות מתאימות לי והפנתה אותי לרופא אחר. אותו רופא אמר לי אין שום כדורים או משחה כלומר טיפול תרופתי שיוכל להועיל לי. ולא יודעים את מקור המחלה. היא יכולה לקחת שנה שנה וחצי. הטיפול שייעץ לי הוא טיפול פותוטרפי. לאחר מכן ניגשתי לרופאה פרטית שהמליצה לי טיפול ראשוני כדורים בשם טבע ציקלין, לאחר מס' ימים שלקחתי את הכדורים התחלתי להקיא. הרופאה אמרה כי זה לא טוב ויש להחליף אותם. הטיפול השני שייעצה לי הוא לקחת כדורים בשם פורדיזון שאלה בעצם סטרואידים, היא אמרה כי ן אין כל השפעה משמעותית והשפעה שיכולה להיות הוא עודף תיאבון, והמינון שנתנה הוא מינון בהדרגתיות.ברצוני לדעת האם יש פיתרון אחר למחלה הזו, האם יש סיכונים כלשהם בכדורים אלה? אודה גם אם תוכלו להפנות אותי למידע על המחלה פתרונות טיפול. תודה. נושא זה מאוד חשוב עצם העובדה שעוד כמה חודשים אני מתחתנת. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת פלבה / מוחה הברמן

הוספת תגובה

• פלבה

ד''ר אכי פרידמן
    24/07/2008

לבעיה שתארת לא ידוע על טיפול יעיל. בטיפולים אותם קיבלת הינם טיפולים שלעיתים, בחלק מהמקרים עוזרים, אולם הם טיפולים שעוזרים חלקית בלבד.
    התופעה חולפת בד"כ מעצמה (עליתים גם לאחר 6 חודשים). קיימים מספר טיפולים נוספים אפשריים אולם אלה טיפולים בחומרים שאיני משוכנע שנכון יהיה לנסות במקרה שלך מפאת גילך (בהנחה שתרצי להיכנס להריון בעתיד..).

ד"ר אכי פרידמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו