מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטן ומינוציקלין-שונים בתכלית?זיו06/08/2008
בעברי לקחתי מינוציקלין במינון של שתי כדורים ליום, הפצעים נעלמו אך ברוב טיפשותי בזמן הטיפול הייתי שותה אלכוהול ומכאן שתפקודי הכבד לא היו תקינים, מיד הפסקתי את השימוש והתפקודים חזרו ברוך השם לנורמה. לפני תקופה של כשבועיים בערך התחלתי טיפול ברואקוטן (בנתיים במינון נמוך של כדור אחד 20מ"ג ליום) והייתי רוצה לדעת האם בשל תיפקודי הכבד הלא טובים שהיו עם המינוציקלין יש חשש לנטול רואקוטן או שאין קשר ואלו שני סוגי אנטיביוטיקות שונות שמשליכות באופן שונה על הכבד ותיפקודיו. המון המון תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ותוצאות בדיקת תפקודי הכבד
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/08/2008שלום זיו,
20 מג"ר ליום רואקוטן הנו מינון נמוך - כמעט מינימאלי. מינון זה אינו צפוי לגרום לסימנים של פגיעה כלשהי בכבד.
עקרונות המעקב אחר מטופלי רואקוטן מאפשרים להמשיך את הטיפול בתרופה זו גם אם מופיעים סימני שינוי בתיפקודי הכבד. יש לשנות את מינון הרואקוטן או להפסיק את הטיפול בה רק אם ערכי הטראנסאמינזות (אנזימים ששייכים לבטריית בדיקות הדם של תיפקודי הכבד) עולים ביותר מ X3 מערכי הנורמה.
המלצתי: המנע מצריכת אלכוהול במהלך הטיפול ברואקוטן! למעשה אני ממליץ לך להמנע בכלל מצריכת אלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך.. דבר נוסף
זיו06/08/2008אני מודה לך מאוד, אבל אני אשאל שוב נקודתית יותר.. האם יש קשר בין איך שהגוף הגיב למינוציקלין לבין האופן שבו יגיב לרואקוטן או שמא אלו תרופות אנטיביוטיות שונות לחלוטין ? בנוסף על כך, הרואקוטן במינון הנמוך שאני מקבל עכשיו עושה עבודה טובה למדי (טפו טפו טפו),השאלה אם באמת יש צורך לעלות במינון או להישאר על 20מ"ג שיעשה את העבודה, מספר פעמים קראתי שאנשים שטופלו במינון הזה חזר להם האקנה לאחר מכן, הבנתי שהמינון צריך להיות ע"פ משקל גוף... או שאין לזה ממש השפעה ואלו סתם מיתוסים? מצטער על השאלות הרבות, פשוט צמא לידע ! =)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקוטן אינו אנטיביוטיקה אלא.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/08/2008נגזרת של ויטמין D. פעולתו על הגוף ועל האקנה שונה לגמרי מזו של המינוציקלין.
המינון היומי של רואוקוטן שאתה נוטל הנו מינון מדכא.
משטר המינון האידאלי להשגת סיכוי מקסימאלי לריפוי מלא ומניעת חזרה של האקנה הנו 0.5-1 מג"ר לק"ג משקל גוף ליום עד מינון מצטבר של 120-150 מג"ר לק"ג משקל גוף.
באם אינך יכול לסבול מינון יומי גבוה, יהיה עליך ליטול רואקוטן חודשים רבים כדי להשיג סיכוי מיטבי שמחלת האקנה לא תחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה.. דבר נוסף
זיו06/08/2008האם בשל ההיסטוריה שלי עם התיפקודי כבד הלא תקינים זה אומר שהכבד שלי חלש מכבד ממוצע של בנאדם או שאם חזר לנורמה אז הוא כמו כל כבד אחד ? אני שואל כי אמרת לי כביכול באופן אישי להימנע משתיית אלכוהול לחלוטין בלי קשר לטיפול ברואקוטן, האם זה אומר שהכבד שלי ספציפית חלש יותר או שסתם נתת טיפ כללי ? בנוסף הייתי שמח לדעת האם אפשר להשתמש במשחות נקודתיות מייבשות לפצעונים הלבנים הגדולים שיוצאים החוצה אל פני השטח? המון המון תודה ד"ר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות נוספות
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/08/20081. המנע משתיית אלכוהול. תיאורך מוכיח שאתה צורך כמויות שמזיקות לבריאות הכבד שלך
2. אין טיפול לנגעי אקנה לאחר הווצרותם. כל טיפול באקנה מיועד למנוע הווצרות נגעים חדשים ולכן נדרשת תקופה בת כחודשיים עד שניתן להבחין בהשפעה המועילה של הטיפול באקנה - כל טיפול באקנה ולא רק רואקוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי CPK
זיו09/08/2008מחר בבוקר (יהיה יום ראשון 10 באוג') אני מבצע בדיקת ביקורת ראשונה לתפקודי כבד ושומנים בדם, והיום בערב הרכב שלי לא הניע והתאמצתי כדי לדחוף אותו מספר פעמים האם הדבר יכול להשפיע על רמת הCPK ו"להרוס" את תוצאות בדיקות הדם או שלא קריטי ? אני יודע שאני שואל הרבה, כזה אני.. בתור אחד שלא דוגל בבליעת כדורים חייב לשאול הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון רואקטן ביחס למשקל
זיו09/08/2008הבנתי את היחסיות, אך הרופא שלי המליץ לי על כדוראחד של 20 מ"ג בצהריים ואחד נוסף של 10מ"ג בערב, הבנתי שזה אמור להיות בערך חצי ממשקל הגוף ואני בחור ששוקל 67-70, האם זה מספיק או שהמינון אינו מספיק וזה מגביר את ההסתברות להופעת האקנה בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוצאת ה CPK תהיה חריגה-בצע שנית
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/08/2008באשר למינון ולשיקולים הכרוכים בו - הוועץ ברופא העור המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?