הרפס שפתיים ופריחה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס שפתיים ופריחה על הבטן
    לימונית
    25/08/2008

ד"ר שלום רב, לאחרונה יש לי כבר כמה סבבים של הרפס השפתיים. בנוסף, מזה כחודשיים יש לי גם פריחה על הבטן. בהתחלה היה חשד להרפס זוסטר, לאחר מכן להשפעה של זריקות כמו קלקסאן וג'סטון. כמו כן, סובלת מאטופיק דרמטטיס, מה שגורם לי גם לאלרגיות במקומות בהם מזיעים, כמו מתחת לשדיים ועוד. רופא עור נתן לי למרוח משחת טרידרם. הנ"ל עזרה דווקא לאלרגיה שמתחת לשדיים, אך לא עזרה לפריחה על הבטן. האם יכול להיות שבעצם הדבקתי את עצמי מהפריחה על הבטן אל השפתיים? האם ייתכן ובבטן גם מדובר בהרפס, למרות ששם אני חשה רק גרד, ללא תחושת הכוויה, בעוד שבשפתיים ומסביב להן ולפצעים אני חשה בתחושת צריבה, שאף מתפשטת גם לצד אחד של הפנים (ההתפשטות היא רק של הצריבה, בינתיים לא הפצעים!). מורחת זובירקס או חיקוייה, הפצעים מדי פעם מתייבשים, ומיד מתחילים פצעים חדשים. ברצוני לדעת? 1) האם באמת ייתכן שגם על הבטן יש לי הרפס? 2) מדוע זה חוזר על עצמו? 3) מה ניתן לעשות כדי למנוע את החזרה הזו? 4) האם יש חיסון שיכול למנוע את זה? (כמו למשל החיסון של אבעבועות הרוח?). אציין שהיתה לי מחלת אבעבועות בילדות. זה כואב מאוד ומפריע. אציין שלפני כשנתיים היתה לי תופעה מוזרה מאוד באזור המועד בדרך כלל להרפס הזוסטר, והלכתי מספר חודשים עם תחושת צריבה חזקה, אבל אז זה לא היה מלווה בכלל בפצעים ולכן שללו את ההרפס. יחד עם זאת לא ניתן הסבר אחר מה זה יכול להיות. האם ייתכן הרפס לפעמים גם ללא פצעים? אנא עזרתכם. בתודה מראש, לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנא תשובתכם

לימונית
    28/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר אכי פרידמן
    02/09/2008

1. תאורטית יכול להיות הרפס על הבטן.
    2. הרפס היא מחלה ויראלית מדבקת אשר נוטה לחזור על עצמה.
    3. ניתן לטפל טיפול מונע אולם טיפול כזה יש לבצע תחת מעקב רופא עור.
    4. אין חיסון יעיל לעניין.
    5. נדיר מאוד מצב של הרפס ללא פצעים.

ד"ר אכי פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו