רוזציאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזציאה
    מאיה
    16/09/2008

רציתי לשאול האם יש דרך לאבחן רוזציאה?האם זה אפשרי דרך בדיקת דם? מהם התסמינים של המחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה

הוספת תגובה

• אבחנת רוזציאה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    17/09/2008

שלום מאיה,
    אבחנת רוזציאה מבוססת על ממצאים קליניים:
    1. נטיה להסמקה ולעיתים קרובות גם סומק קבוע
    2. הופעת פצעונים על עור הפנים ללא קיום קומדונים
    3. לעיתים רחוקות מתפתחים שלבי מחלה מתקדמת יותר - עיבוי רקמת העור (אף, גבות, תנוכי אזנים וכו = phyma)

לא ניתן לבסס או לשלול את אבחנת המחלה באמצעות תבחיני דם או בדיקות הדמייה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מבולבלת..

מאיה
    18/09/2008

ישנן עוד מחלות עור שדומות לרוזציאה עם נטייה להסמקה ? אם לא ניתן לשלול איך אפשר לדעת אם אכן מדובר ברוזציאה ולא באלרגיה ? לי יש סומק בפנים שנוטה להיעלם ולהופיע והייתי בטיול בחו"ל ששהיתי כל יום כל היום בשמש (וקראתי שלחולי רוזציאה אסור להיות חשופים בשמש) וזה לא החמיר.. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן יש ולכן לא ניתן לייעץ לך...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    19/09/2008

באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית.
    פנית לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה

מאיה
    21/09/2008

הייתי אצל רופא עור שאמר שמדובר ברוזציאה אבל אני רוצה לבדוק אולי יש סיכוי שזו לא המחלה ושאני אוכל למצוא פתרון להעלים את ההסמקה בפנים...(ההסמקה לא קבועה היא מופיעה ונעלמת מדי פעם..) לכן שאלתי אותך לגבי בדיקות נוספות (בדיקת דם) שאולי יוכלו לעזור לי.. קראתי בספר בריאות שיש אפשרות לאבחן את המחלה בבדיקת דם או שתן.. תודה על התגובות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור סיבות להסמקה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    22/09/2008

שלון שוב מאיה,
    מס' מצבי נטייה להסמקה ניכרת נגרמים עקב גידולים מפרישי הורמון.
    הבדיקה לשלול קיומם של מצבי הפרשת הורמונים כנ"ל הנה איסוף שתן ל VMA ולקטכול אמינים.
    המלצתי: הוועצי בנדון עם רופא המשפחה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו