קנדידה ופצעים בעור (עקצוצים)?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנדידה ופצעים בעור (עקצוצים)?
    דפנה
    27/09/2008

שלום, אמי בת 75 ובחודשיים האחרונים היא סובלת ממוקדי עקצוץ בעור שמופיעים שוב ושוב בעיקר באיזור הגפים. מוקד העקצוץ נראה אדום ובולט מעט על פני שטח נרחב (כ-4 סמ') ומגרד ביותר. לאחר שהייתה אצל רופאת עור שאמרה לה שזה עקצוץ ושלחה אותה הבייתה ללא כל טיפול, היא מטפלת על דעת עצמה במוקדים במשחה אנטיפטרייתית רחבת טווח שעוזרת מעט . המוקדים מופיעים שוב ושוב והיא מאד סובלת. בעבר היא נבדקה לקנדידה ונמצאה חיובית בבדיקה (כנראה בנשיפה). כתוצאה מכך היא נמנעת לאכול מזונות שונים שנהוג לחשוב שמסייעים לקנדידה (למשל עשירים בסוכר ) ורזתה מאד בעקבות כך. אני מבינה שהדעות חלוקות לגבי הקנדידה ולגבי הבדיקות לגילויה. האם תוכלו לייעץ לי לגבי התופעה (האם מתאים לקנדידה או למשהו אחר?), הטיפול,ורופאים מומחים בתחום. תודה , דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בעקצוץ

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/09/2008

שלום דפנה,
    1. לא ניתן לייעץ לכם באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית - עליכם לפנות שוב לרופאת העור שלכם או לחוות דעת נוספת אצל רופא עור אחר
    2. אני מתרשם שאת מערבת תחומים בין רפואה קונבנציונלית לאלטרנטיבית. קנדידה הנה תושב קבוע ונורמלי של ריריות הפה, הנרתיק והמעי הגס

ברכת שנה טובה ובריאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו