ליכן פלנוס - מה מעורר את הפצעים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליכן פלנוס - מה מעורר את הפצעים?
    אילנית .ח.
    28/09/2008

לד"ר רונן שלום
    לפני כשבועיים קיבלתי תשובה של ביופסיה עורית שמדובר בליכן פלנוס לפי מה שקראתי במאמרים הבנתי שזו מחלת עור יחסית נדירה שעוברת לבד
    אני כרגע עם מחלת בעור הזאת בערך כשמונה חודשים. לפני כשבועיים התחילו הנגעים לקבל טישטוש שהם הולכים להעלם.
    אבל מה שקורה זה שפתאום מתחיל לגרד לי שום בכל מיני מקומות ופתאום הנגעים מתעוררים אצלי
    רציתי לשאול אותך כמה שאלות חשובות בקשר למחלה הזאת והם :

1.מה מעורר לי את הפצעים שוב פעם ולמה הגרד חוזר למרות להמחלה בגופי מראה סימני החלמה

2.כמה זמן עוד זה יישאר לי על הגוף ומה משך המחלה

3. האם אחרי שהמחלה מסתיימת כל הנגעים נעלמים או שמא ישארו לי כל הכתמים החומים אפורים הללו על הגוף

4. רציתי לדעת מה אתה ממליץ לי למרוח על הגוףהמידה ויש לי גרד ועם יש משחה אחרת להעלמת הכתמים

אודה לך על תשובתך המורחבת כדי שאוכל לקבל פרספקטיבה על כל המחלה עצמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליכן פלנוס

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/09/2008

שלום אילנית,
    1&2: אין אפשרות לדעת
    3&4: המחלה גורמת לכתמים באזור הנגעים שהחלימו. עומק הפיגמנטציה אינו מאפשר הבהרתה בעזרת תרופות למריחה ויש לצפות להעלמות הכתמים במהלך החודשים לאחר תום המחלה
    הערה: אני ממליץ לך לפנות שוב לרופא העור שלך בשאלת אפשרות טיפול ברואקוטן או ניאוטיגזון. בחירת התרופה הנה לפי גילך ושיקולי פוריות. תרופות אלה עשויות להשרות החלמה של המחלה או הפוגה ארוכה שלה

ברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן פלנוס

איב
    22/02/2009

אילנית שלום, קראתי את הודעתך היום והופתעתי מאחר וזה בדיוק מה שקורה אצלי כבר המון המון שנים, (למעלה מ-15 שנה) ורציתי מאוד לדעת מאחר ואת כתבת כבר בספטמבר האם יש שיפור במצבך, ואם כן, מהו הטיפול שקיבלת? אודה לך מאוד על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו