פטרית עור לאחר אנטיביוטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטרית עור לאחר אנטיביוטיקה
    שלום
    04/11/2008

שלום הנני נכה צה"ל קואדרפלג פעם בשנה שנתיים מגיעה אלי "לביקור" פטרית עור מתחילה בדרך כלל באזור המפשעה או בצידי הישבן וכדומה. בניגוד לצפוי שהפטריה תופיע בקיץ אצלי היא דוקא מופיע בחורף. לפני כמה שנים הייתי אצל רופאת עור והיא זיהתה את הפטריה כפטרית קנדידה ונתנה לי מרשם למשחת אגיספור ולכדורים מסוג ספורנוקס. מאז כאשר מופיעה הפטריה בעיקר לאחר קבלת אנטיביוטיקה או כמו שקרה לאחרונה הופיעה לאחר זריקות סטרואידים לכתף. אני מנסה לטפל בפטריה במשחות, למיזיל, דרמאקומבין ופטרת ולצערי הטיפול נמשך זמן רב ולרוב אני חייב לקחת את הכדורים עם כל החשש לפגיעה בכבד. שאלתי מה ניתן לעשות בכדי להלחם בהופעת הפטריה כאשר אני חייב לקבל אנטיביוטיקה לפני שהפיטריה מופיעה והאם ישנן משחות פעילות יותר לטפול? בתודה שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום, לצערי גם במקרה שלך נדרשים....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    05/11/2008

בדיקה והערכה קלינת לצורך ייעוץ מוסמך וזאת בשאלה האם מדובר באמת בזיהום קנדידה חוזר או זיהום בדרמטופיטים שקיים גם על כפות רגליך ועל צפרני הרגליים.
    באם אכן מדובר בזיהום קנדידה חוזר, ניתן למנוע אותו ע"י מריחת תכשירים מקומיים (דקטרין, אגיסטן, ביפונזול, ניזורל) לאזורים שמפתחים זיהום כזה לפני שצפוייה התפתחות זיהום קנדידה חוזר שם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו