פטרייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטרייה
    שני
    09/11/2008

1. יצאו לי כתמים לבנים ומגרדים על הגב העליון. ידעתי שזו פטרייה. הרופא עור אמר לי שזו פטרייה שמקורה בקרקפת (?) ונתן לי שמפו אגיספור. שאלתי היא: זה נכון שפטרייה בקרקפת משפיעה על הגב והכי חשוב: למה יוצא פטרייה בקרקפת? 2. לתינוק שלי יש קשקשת סביריאה. הוא רשם לו סליקרן. הוא בן 3 חודשים. זה לא מסוכן לשימוש (בדף הוראות רשום לא לתינוקות!). תודה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה

הוספת תגובה

• שני, וורסיקולור הנה פטריה ששוכנת...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/11/2008

כתושב לא מזיק (=קומנסל) על עורנו מגיל 3 ימים לערך. לעיתים משגשגת הפטרייה באנשים שנוטים לכך תורשתית ומהווה מקור מצוקה אסתטית אך לא סכנה לבריאות.
    אזורים המהווים מאגר לפטרייה הנם שיער הקרקפת, שיער בתי השחי ושיער המפשעות.
    הטיפול בשמפו אגיספור יעיל מאוד. לדעתי יש לחזור עליו כל יום למשך שבוע ולאחר מכן להמשיך פעמיים בשבוע למניעה.
    לגבי התינוקת - ניתן למרוח סליקרן על אזורי הקשקש העבה הדבוק כ 1-3 שעות לפני החפיפה לצורך ניתוק הקשקש העבה ודבוק מעור הקרקפת. כוון שמדובר בזמן מגע מוגבל ובשטח מריחה קטן יחסית - אין השימוש במשחה בצורה זו מהווה סכנה לבריאות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו