דיסהידרוטיק אקזמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסהידרוטיק אקזמה
    נועה
    19/01/2009

אני בת 24 ומגיל 12 אני סובלת ממחלה שנקראית פומפוליקס או בעברית דיסהידרוטיק אקזמה, שנים רבות אובחנתי כחולה באסטמה של העור ורק לפי מחקר שעשיתי באינטרנט בשנים האחרונות גיליתי שהתופעות מתאימות בדיוק לתופעות של דיסהידרוטיק אקזמה, הלכתי בעקבות כך לרופא עור ואכן הרופא אישר את האבחנה, מדובר בשלפוחיות שמופיעות אצלי אך ורק בכפות הרגליים והידיים, הן מגרדות מאוד, בעקבות כך מתפוצצות, העור נסדק, זה דם וכואב, בנוסף כל פעם שיש לי התקפת גירוד אני נכנסת לסטרס ולא ישנה בלילות מגירודים. הרופא בדק אלרגיות ע"י משטח על העור של מגע עם חומרים (לא דקירות) אך התשובות היו שליליות, ומאז אנחנו מנסים כל מיני משחות שונות שלא עוזרות (מטופלת אצלו כשנה), אני חושבת שהבעיה העיקרית היא הופעת השלפוחיות ותחושת הגרד שבאה איתה. השאלה שלי האם יש איזו משחה או תרופה שנועדה להעלים שלפוחיות (לאו דוקא עבור דיסהידרוטיק אקזמה) או לחלופין תרופה שמרגיעה את הגירוד? ניסיתי תרופות אנטיהיסטמיניות שהייתי לוקחת כאשר יש לי התקפי גירוד אך התרופות היו משפיעות רק אחרי זמן רב וגם מרדימות אותי בכל היום שלמחרת. האם יש מקום לבצע בדיקות אלרגיה למזון? אשמח לחוות דעת נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיסהידרוטיק אקזמה

הוספת תגובה

• נועה, אקזמה דיסהידרוטית....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    20/01/2009

הנה אכן מחלה מאוד מציקה. לצערי לא ניתן לרפא אותה ולרוב לא ניתן למצוא את האלרגן הספצפי שמעורר אותה. לעיתים קרובות זו צורת תגובה של האדם המרוגש לאלרגנים רבים.
    מאידך קיים מדרג של אפשרויות טיפול רבות למדי ומגוונות.
    פני לרופא עור לתיכנון אסטרטגיית טיפול בך לצורך שליטה ממושכת על המחלה ושיפור איכות חייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסהידרוטיק אקזמה

יובל
    24/04/2009

שלום קוראים לי יובל ואני בת 11 וגם לי יש את המחלה הנוראה הזו ובנוסף יש לי את המחלה טרומבוציטופניה כרונית מגיל 4 ועדיין יש לי אותה.
    אני רוצה לדעת אם יש מקרים או מקרה אחד בו מישהו הבריא מהמחלה הזו כי אני נורא עצובה ואני נורא מקווה שיש סיכוי שאני ארפא מהמחלה הזו. אני מטופלת בשניידר אצל פרופסור תמרי במחלקה ההמטולוגית. אני מקווה שתחזיר לי תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו