אטופיק דרמטיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטופיק דרמטיטיס
    חן
    02/02/2009

שאלתי מכוונת לברר האם מלבד משחות סטירואידיות ניתן להציע טיפול אחר לילד אטופי היות שפרוטופיק ואלידל אינם יעילים. או שהדרך היחידה היא אלוקום ושאר הסטירואידים. מתחבטת מאד מה לעשות ? חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אטופיק דרמטיטיס

הוספת תגובה

• חן, לא יהיה נכון לדעתי לייעץ לך....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/02/2009

בפורום זה ללא בדיקת הילד והתנסות חוזרת בטיפול בו.
    קשה לי לקבל את "פרוטופיק ואלידל אינם יעילים". במקרים רבים מסתתרת מאחורי "אכזבה" כנ"ל ציפיה של ההורים לריפוי המחלה בעוד שמטרת הטיפול הנה לשלוט על עצמת המחלה ולאפשר לילד איכות חיים טובה יותר עד שהמחלה "תואיל" לחלוף מעצמה - מה שצפוי ברוב המוחלט של המקרים.
    בכל מקרה עלי לציין שבמקרים קשים ועמידים לטיפולים ה"רגילים" נשקלות גם חלופות טיפול בתרופות שניטלות בבליעה. כל זאת בשיקול הסיכון לטווח הקצר והארוך מול חסרונות מצב המחלה וסכנותיה.
    במקרים רבים טיפול קפדני שכולל המנעות מביגוד מעורר גרד, סיכוך העור, טיפול קפדני בזיהומי עור משניים וטיפול תרופתי מתאים במריחה - מביאים לשליטה מספקת על סימפטומי המחלה ומאפשרים איכות חיים טובה לילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדר ליפשיץ

חן
    02/02/2009

שלום דר תודה על תגובתך העניינית. אלידל - עזרה מעט מאד וכעבור 10 ימי מריחה אפילו פחות היא כבר לא באה לידי שיפור. כנ"ל לגביי פרוטופיק. אני מרשה לעצמי בעניין זה להוסיף אם כבר הערת כי בחדר ההמתנה בשניידר יש המוני הורים עם ילדים שלוקים באטופיק דרמטיטיס וכולם כמעט בשיחות סלון - לא ממש יוצאים מגדרם מאלידל - גם אין לי סיבה לומר זא בסך הכל מחפשת פתרון לילד סובל. למה הכוונה טיפולים אגרסיבים שציינת ? שמות תרופות אפשר לציין באופן כללי ? תודה. חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו