עגבת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עגבת?
    אלי
    08/02/2009

שלום וברכה, אני יודע שזה לא מאוד אפקטיבי לשאול שאלות כאן, משום שאינך רואה או בא במגע עם הפציינט ולכן התשובה המתבקשת היא "לך להבדק". עם זאת - לאור העובדה שהפורום קיים ולאור העובדה שאני ממש מובך ללכת לרופא עור ולהפשיל את מכנסיי סתם כך, אני חייב לשאול. לא זכור לי שקיימתי מין לא מוגן. יתכן שאוראלי - (כשאני הצד המקבל - וזה בלבד!) - פעם. אך לא ראיתי תופעות מתופעות שונות בזמנו. בכל מקרה, לאחרונה אני יוצא עם מישהי וקרה שהיינו יחדיו בסיטואציה מינית, בה שנינו לבושים (אף אחד מאיתנו לא ממהר לקיום יחסי מין) , בבגדים תחתונים אך מחחכים את איברי המין שלנו אחד בשני בחוזק רב ובעצמה רבה מאוד, עד שאני זוכר שהחיכוך ממש כאב לי. בכל מקרה, למחרת בבוקר, כשהסתכלתי על איבר המין , ראי שבחלק הפנימי שלו (ה"בטן של הפין" - בפנים, קרוב לחיבור עם שק האשכים) ישנו מן - ספק פצע ספק שטף דם. בכל מקרה, אני בחרדות מסיפיליס. אני מודע לכך שהמקרה הנוכחי לא יכול להדביק בסיפיליס ושיש סבירות שאכן מדובר בשריטה שארעה לנוכח האקט (שכפי שאמרתי היה חיכוך מאוד גדול ואפילו כואב). אבל איך אני יכול לעשות לדעת ? איך אני יכול לעשות אבחנה? איך אני יודע שמין אוראלי שקיימה בי מישהי בעבר לא הדביק אותי בסיפיליס? האם יש צורה מסויימת לפצע? האם יש זמן קבוע שבו הוא אמור לעבור ? או שלדעתך אני פשוט חייב לטוס לרופא עור ? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עגבת?

הוספת תגובה

• אלי, לאבחנת הבעייה הנוכחית נדרשת...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    09/02/2009

.. אכן בדיקה קלינית.
    באשר לאפשרות של הידבקות בסיפיליס בעבר עקב מגע מיני אוראלי - ניתן לבצע בדיקת דם לאשר או לשלול את החשש.
    לסיכום: פנה לרופא עור לבירור שני הנושאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו