מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות לבנות באמהאילן25/02/2009
שלום, תחילה רשמתי את ההודעה בפורום רפואת עור אסתטית אבל הופנתי לפורום הזה-
שלום
לאחרונה (שבועות אחרונים) צצו לי נקודות לבנות באמה הימנית שלי(לא הבחנתי בסימנים באמה השנייה). בהתחלה לא שמתי לב לזה(יכול להיות שחלקם הופיעו לי כבר מלפני חודש או אפילו קצת יותר)- אך לפני שבועיים פתאום לאחר שגירדתי משהו שנראה כמו פצעון\משהו כמו נמש גדול\פיגמנט חום נוצר לי לפתע סימן לבן דיי גדול (בגודל של נקודת חן). קראתי וחיפשתי על זה הרבה באינטרנט ועפ"י המראה זה נשמע כמו I.G.N-Idiopathic Guttate Hypomelanosis שנוצר ע"י נזק מהשמש.
אני אומנם בהיר עור, וגם עשיתי לפני מספר חודשים קצת מיטות שיזוף (כ- 4 פעמים)- אבל לא נראה לי שזה נזק מהשמש(כפי שטוענים שעקב כך נוצרים הסימנים הלבנים IGH). זה פשוט לא נשמע לי הגיוני כי אני רק בן 21(ועפ"י המידע שקראתי התופעה קוראת אצל נשים בגילאים מאוחרים יותר, 40-50) , ולא נחשפתי לשמש בצורה יותר מידי קיצונית עד היום בחיי הקצרים, וגם בגלל שזה לא נשמע הגיוני שזה צץ רק באמה הימנית ואין לי כלום באמה השמאלית? בנוסף איך זה הגיוני שרק ממש בשבועיים האחרונים אני שם לב לזה, כאשר לא נחשפתי לשמש מאז נובמבר(שאז באמת עשיתי מספר מיטות שיזוף, מודה באשמה).
אני כרגע חייל (אוטוטו משתחרר) ולכן אני לא רוצה\יכול ללכת לרופא צבאי... מה גם שזה פגם אסתטי בלבד ולא משהו רציני שיתייחסו אלי...
השאלות שלי:
א. אחרי שקראתי את רוב הסיבות להיווצרות של נקודות לבנות, רציתי לדעת האם יש סיכוי שזה פטריה שפרצה באמה? כי הבנתי שהפטריות צצות בדר"כ על הגב\בעורף\כתפיים. מצד שני אם זה מופיע אצלי רק באיזור אחד, האם יש סיכוי ששם פרצה הפטריה ואצלי זה צץ באמה?
ב. במידה וזה לא פטרייה(לא מאמין שזה פטרייה כי זה נקודות קטנות בסה"כ).. וזה אכן נזק כלשהו למלנוציטים. איזה דרך יש לטפל במספר נקודות הבעייתיות? ראטין A יכול לעזור? ואם לא אז קראתי שאולי חנקן נוזלי? מצד אחד זה לא מספיק גדול ומשמעותי אבל מצד שני זה בהחלט מפריע לי ומעצבן אותי שזה צץ פתאום ואני כן רוצה לדעת כיצד אפשר להפטר מזה.
ג. אין משחה כלשהי שעוזרת לפתור בעיות של היפו-פיגמנטציה(כמו הנקודות האלו)? (ביינתים אני כבר כמה ימים מורח על זה מדרמה כנגד צלקות למרות שאני לא מאמין שזה יעזור- זה בטח לא יזיק)
ד. האם יש סיכוי שכמו שזה צץ פתאום זה גם "ישתקם" ויחזור לעצמו לבד? כי פשוט זה מוזר לי שזה צץ פתאום עכשיו אחרי שהחשיפה האחרונה לשמש הייתה במיטת שיזוף בסוף נובמבר...
חשוב לי להדגיש שבתמונה אומנם זה נראה פחות "חמור". אבל באור שמש יש מספר(2-3) נקודות לבנות שמאוד מפריעות ובולטות (בתמונה פחות שמים לב).
אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה רבה על תשומת הלב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דרך לייעץ לך באופן מוסמך ללא...
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/02/2009בדיקה קלינת. פנה לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?