פצעי שושנת יריחו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעי שושנת יריחו
    גל
    26/02/2009

שלום. לפני 4 חודשיים נעקצתי ולפני כשלושה שבועות אובחנה המחלה "שושנת יריחו". רופא עור רשם לי את המשחה "לשקוטן". אני כבר שבועיים משתמש בה ויש שיפור ניכר בפצעים. 2 מהם שהיו אדומים ו"רטובים" כבר התייבשו ועכשיו זה פשוט נראה כמו צלקת. 2 שאלות: א. האם אני צריך להמשיך להשתמש במשחה בפצעים שהשתפרו? ב. לפי מה שהבנתי הפצעים הללו משאירים בדר"כ צלקת. האם "לשקוטן" מועילה למראה האסטתי של הצלקת? מה אפשר לעשות כדי שתיהיה צלקת כמה שיותר אסטתית? שמעתי שיש משחה בשם "מדרמה" שאפשר לרכוש אותה ללא מרשם רופא. היצרנים ממליצים להתשמש בה כמה שיותר מוקדם עם הופעת הצלקת. האם כדאי להשתמש בה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעי שושנת יריחו

הוספת תגובה

• לישמניאזיס עורית="שושנת יריחו"

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    27/02/2009

שלום גל,
    הטיפול בלשקוטן אכן יעיל מאוד בעצירת מחלת הלישמנאזיס העורית והשריית החלמת הנגעים.
    ככל שמקדימים בביצוע הטיפול כך קטן הסיכון לצלקת וגדל הסיכון לריפוי מהיר יותר ובצורה אסתטית יותר. תהליך המחלה מערב שכבות עור עמוקות יחסית ולכן תמיד נשאר סימן כלשהו באזור הנגע שהחלים.
    ההשפעה העיקרית של מדרמה ותכשירי סיליקון אחרים הנה הפחתת הנטייה לצלקת היפרטרופית - בולטת כלפי חוץ, ולכן לדעתי לא תצמח תועלת משימוש בתכשירי סיליקון לאזור הנגעים המחלימים אך מאידך הסיכון היחיד בטיפול בתכשירי סיליקון כנ"ל הנו עלותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו