הרפס שפתיים, הדבקה ואמצעי זהירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס שפתיים, הדבקה ואמצעי זהירות
    בועז
    07/04/2009

יש לי הרפס שפתיים שמתפרץ מידי כמה שנים, לאחרונה היתה התפרצות בשפה העליונה ומספר ימים לאחר שהבריאה התפרץ אתמול ההרפס גם בשפה התחתונה (מעולם לא היו לי התפרצויות של ההרפס בזו אחר זו) - האם כדאי במצב זה לשקול כדורי זובירקס ולא רק משחה?

אני מניח שלאחר ההתפרצות השניה הדבקתי את בת זוגתי (נשיקות כמספר שעות לאחר הופעת שלפוחית קטנה ראשונה) - האם ההדבקה תגרום להופעת הרפס שפתיים גם אצלה? או שמא החיסון הטבעי שלה יכול להשאיר את הוירוס רדום?

בהנחה שבת זוגתי נדבקה, האם רצוי להזהר ולהמנע ממין אוראלי? האם יש משמעות לקיום מין אוראלי בסמוך להדבקה (יום אחרי וכד')? אם כן, לכמה זמן רצוי להמנע?

בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות לבועז

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    07/04/2009

שלום בועז
    ראשית, טיפול בטבליות זובירקס יעיל בהרבה מטיפול בקרם זובירקס. במקרי התפרצות קשה מומלץ לטפל בטבליות זובירקס. תופעות הלוואי של טיפול בטב' זובירקס מועטות ונדירות.
    ההדבקה בהרפס של השפתיים מתרחשת בגיל מוקדם, לרוב לפני גיל 6 ולכן הסיכוי להדביק את זוגתך בנשיקה על שפתיה הנו אפסי. לעומת זאת הסיכון להדביק אותה במגע מיני אוראלי בעת שקיימים על שפתיך נגעים פעילים הנו גדול ומומלץ בעת התרפצות הרפס השפתייים להמנע ממגע מיני אוראלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי כשאין התפרצות

שואלת
    12/04/2009

שלום,
    אני סובלת מהרפס השפתיים, כשיש התפרצות כל כמה חודשים. שאלתי היא, האם מותר לי לבצע מין אוראלי בבחור כשאין התפרצות על השפתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו