מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס שפתיים, הדבקה ואמצעי זהירותבועז07/04/2009
יש לי הרפס שפתיים שמתפרץ מידי כמה שנים, לאחרונה היתה התפרצות בשפה העליונה ומספר ימים לאחר שהבריאה התפרץ אתמול ההרפס גם בשפה התחתונה (מעולם לא היו לי התפרצויות של ההרפס בזו אחר זו) - האם כדאי במצב זה לשקול כדורי זובירקס ולא רק משחה?
אני מניח שלאחר ההתפרצות השניה הדבקתי את בת זוגתי (נשיקות כמספר שעות לאחר הופעת שלפוחית קטנה ראשונה) - האם ההדבקה תגרום להופעת הרפס שפתיים גם אצלה? או שמא החיסון הטבעי שלה יכול להשאיר את הוירוס רדום?
בהנחה שבת זוגתי נדבקה, האם רצוי להזהר ולהמנע ממין אוראלי? האם יש משמעות לקיום מין אוראלי בסמוך להדבקה (יום אחרי וכד')? אם כן, לכמה זמן רצוי להמנע?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לבועז
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/04/2009שלום בועז
ראשית, טיפול בטבליות זובירקס יעיל בהרבה מטיפול בקרם זובירקס. במקרי התפרצות קשה מומלץ לטפל בטבליות זובירקס. תופעות הלוואי של טיפול בטב' זובירקס מועטות ונדירות.
ההדבקה בהרפס של השפתיים מתרחשת בגיל מוקדם, לרוב לפני גיל 6 ולכן הסיכוי להדביק את זוגתך בנשיקה על שפתיה הנו אפסי. לעומת זאת הסיכון להדביק אותה במגע מיני אוראלי בעת שקיימים על שפתיך נגעים פעילים הנו גדול ומומלץ בעת התרפצות הרפס השפתייים להמנע ממגע מיני אוראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי כשאין התפרצות
שואלת12/04/2009שלום,
אני סובלת מהרפס השפתיים, כשיש התפרצות כל כמה חודשים. שאלתי היא, האם מותר לי לבצע מין אוראלי בבחור כשאין התפרצות על השפתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?