קרטוזיס פילאריס בחלק העליון של הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרטוזיס פילאריס בחלק העליון של הידיים
    מורן
    17/05/2009

שלום,
    יש לי קרטוזיס פילאריס בחלק העליון של הידיים (מהכתף עד למרפק) הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי 2 משחות 1.אפלומיצין- השימוש בה לא עזר 2. רט אויט- השימוש בה עזר ושיפר את מראה העור.

יש לי 2 שאלות:
    1. למשך כמה זמן ניתן להשתמש במשחת רט אויט? והאם יש סיכונים בשימוש בה לאורך זמן?
    2. הבנתי (לפי רופא העור) שהרקטוזיס פילאריס נוצר עקב הקרטין שחוסם את השערה.
    האם שעווה תחמיר את המצב? האם אפשר להבהיר את השיער באמצעות חומר הבהרה לאחר שימוש ברט אויט ללא סיכון (כוויות, כתמים, החמרת המצב וכו")?

תודה רבה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות למורן

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    21/05/2009

שלום מורן,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: למשך כמה זמן ניתן להשתמש במשחת רט אויט? והאם יש סיכונים בשימוש בה לאורך זמן?
    תשובתי: שימוש ממושך עלול לגרום צריבה ויובש, ורגישות לאור השמש. יש להפסיק את השימוש ברטביט למשך לפחות חודש לפני תחילת הריון (מכילה חומר מוטגני - יוצר מוטציות ומומים בעוברים)
    2.
    שאלתך: הבנתי (לפי רופא העור) שהרקטוזיס פילאריס נוצר עקב הקרטין שחוסם את השערה.
    האם שעווה תחמיר את המצב?
    תשובתי: שעווה עלולה במקרה כזה לפצוע יותר מאשר במקרים אחרים
    3.
    שאלתך: האם אפשר להבהיר את השיער באמצעות חומר הבהרה לאחר שימוש ברט אויט ללא סיכון (כוויות, כתמים, החמרת המצב וכו")?
    תשובתי: בעת השימוש ברטביט, העור פגיע יותר לכווית חימצון עקב מריחת מי חמצן. נסי בתחילה על שטח עור קטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על עזרתך

מורן
    25/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו