מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרטוזיס פילאריס בחלק העליון של הידייםמורן17/05/2009
שלום,
יש לי קרטוזיס פילאריס בחלק העליון של הידיים (מהכתף עד למרפק) הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי 2 משחות 1.אפלומיצין- השימוש בה לא עזר 2. רט אויט- השימוש בה עזר ושיפר את מראה העור.
יש לי 2 שאלות:
1. למשך כמה זמן ניתן להשתמש במשחת רט אויט? והאם יש סיכונים בשימוש בה לאורך זמן?
2. הבנתי (לפי רופא העור) שהרקטוזיס פילאריס נוצר עקב הקרטין שחוסם את השערה.
האם שעווה תחמיר את המצב? האם אפשר להבהיר את השיער באמצעות חומר הבהרה לאחר שימוש ברט אויט ללא סיכון (כוויות, כתמים, החמרת המצב וכו")?
תודה רבה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות למורן
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/05/2009שלום מורן,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: למשך כמה זמן ניתן להשתמש במשחת רט אויט? והאם יש סיכונים בשימוש בה לאורך זמן?
תשובתי: שימוש ממושך עלול לגרום צריבה ויובש, ורגישות לאור השמש. יש להפסיק את השימוש ברטביט למשך לפחות חודש לפני תחילת הריון (מכילה חומר מוטגני - יוצר מוטציות ומומים בעוברים)
2.
שאלתך: הבנתי (לפי רופא העור) שהרקטוזיס פילאריס נוצר עקב הקרטין שחוסם את השערה.
האם שעווה תחמיר את המצב?
תשובתי: שעווה עלולה במקרה כזה לפצוע יותר מאשר במקרים אחרים
3.
שאלתך: האם אפשר להבהיר את השיער באמצעות חומר הבהרה לאחר שימוש ברט אויט ללא סיכון (כוויות, כתמים, החמרת המצב וכו")?
תשובתי: בעת השימוש ברטביט, העור פגיע יותר לכווית חימצון עקב מריחת מי חמצן. נסי בתחילה על שטח עור קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתך
מורן25/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?