הרפס באיבר המין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס באיבר המין
    מיכל
    14/06/2009

הייתה לי התפרצות הרפס בפות ראשונה לפניי שבוע, שאובחנה ע"י גניקולוגית.
    רציתי לדעת אם ייתכן כי נדבקתי במחלה בעת ביצוע טיפול לייזר להסרת שיער במשפעה לפניי כחודש.
    כמו כן רציתי לדעת אם מעכשיו אני חייבת לקיים יחסי מין עם קונדום בלבד ע"מ לא להדביק אחרים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס באיבר המין

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/06/2009

שלום,
    להלן שאלותיך ותשובותי:\
    1.
    שאלתך: הייתה לי התפרצות הרפס בפות ראשונה לפניי שבוע, שאובחנה ע"י גניקולוגית.
    רציתי לדעת אם ייתכן כי נדבקתי במחלה בעת ביצוע טיפול לייזר להסרת שיער במשפעה לפניי כחודש.
    תשובתי: הסיכון לכך הנו קטן מאוד אך לא בלתי אפשרי. מאידך ייתכן שהפגיעה בשלמות העור בעת הטיפול הפכה אותך לרגישה יותר להדבקה (מפיך ע"י אצבעך או מפיו או איבר מינו של בן זוגך)
    2.
    שאלתך: כמו כן רציתי לדעת אם מעכשיו אני חייבת לקיים יחסי מין עם קונדום בלבד ע"מ לא להדביק אחרים.
    תשובתי: בעת מחלה פעילה עם פצעוני הרפס. בשאר הזמן הסיכון שתדביקי את בני זוגך הנו קטן מאוד (אך לא אפס לצערי). באם מיקום הנגעים אצלך הנו על אזור הבושת ולא ממש על שפתי איבר המין אזי שימוש בקונדום לא יגן על בני זוגך לצערי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו