אקנה פתאומי בגיל 30

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה פתאומי בגיל 30
    רננה
    15/07/2009

שלום. אני בחור בן 30, סבלתי מעט מאקנה בגיל ההתבגרות ומגיל 20 בערך אין לי שום בעיה כזאת למעט פה ושם איזה פצעון. בחודשיים האחרונים חלה אצלי "התפרצות" של פצעים. רובם כאלו שלא מוציאים ראשים בכלל אלא מתנפחים מתחת לעור, כואבים מאוד וכשהם נעלמים יוצא אחד אחר ממש מילימטרים ליד. חשוב לי לציין שגם כשפצע כזה נעלם עדיין נשארת גבשושית מתחת לעור שלא נעלמה כליל. לפני כמעט שנה יצא לי גם פצע כזה בלחי שהשאיר מתחת לעור גבשושית שממנה צוצחים שאר הפצעים היום. מוזר... ביקרתי אצל רופא עור שבקושי הסתכל עלי ורשם לי אדפרין ודלגיס טי והציע לי ליטול דוקסילין (אותה אני מכיר מהעבר ומסרב ליטול אנטיביוטיקות בדרך כלל). שאלתי היא האם להשתמש בשני התכשירים במקביל? ובנוסף, האם הגושים האלו מתחת לעור הם סוג של אבצסים ומדוע הם לא נעלמים כליל? האם צריך לנקזם או לפתוח את המקום אצל קוסמטיקאית למרות שאין ראשים לפצעים הללו? בקיצור... אני מבולבל ודי מיואש מהמצב הפתאומי הזה. כל כיוון תשובה ועצה יתקבלו בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה פתאומי בגיל 30

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אכי פרידמן
    19/07/2009

כדאי לנסות הטיפול המוצע ובאם לא יעזור כדאי לפנות שוב לרופא עור. ייתכן ועליך לקבל כדורים אחרים לשם פתרון הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו