אקנה כרוני בגב, אשה בת 33

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה כרוני בגב, אשה בת 33
    אלינור
    23/07/2009

שלום,

מזה שנים שאני סובלת מאקנה (פצעונים) בגב, ללא קשר להזעה. (זה בדר"כ מתחזק בחורף)

הייתי אצל כמה רופאי עוד במהלך השנים שנתנו ורקחו כל מיני משחות וסבונים ללא כל השפעה. גם דיקור סיני וצמחים סיניים לא עזרו.

יש לי את התחושה שזו הצורה של הגוף שלי להיפטר מ"רעלים" , מתחים, וכדומה.

אני אחרי שתי לידות, מחזור סדיר, כך שקשה לי להבין למה זה קורה מבחינה הורמונלית. אני לא לוקחת גלולות ושום הורמונים אחרים. אני אוכלת בריא, לא מרבה במוצרי חלב, עושה יוגה.

זה התחיל כשהייתי בת 22 ומאז לא מפסיק. החודשים הקשים הם בד"כ מרץ עד ספטמבר, ואז יש כמה חודשים נקיים יחסית. יש לציין שגם בפנים יש לי את הבעיה הזו, מזלי שהפצעים יוצאים באיזור מסגרת הפנים (קו השיער) כך שלרוב לא רואים אותם.

למה זה קורה לדעתכם? האם יש איזו שיטה ל"ניקוז רעלים" שעשויה לעזור? (חליטות, שמנים וכו)

אשמח להצעות

אלינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה כרוני בגב, אשה בת 33

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אכי פרידמן
    29/07/2009

אין המדובר בבעית רעלים או ניקוזם.
    ייתכן שקיימת השפעת יתר של ההורמונים על אברי המטרה בעוד ההורמונים עשויים להיות ברמה תקינה מבחינה מעבדתית.
    יש לעיתים קשר לזיעה, לחות חיצונית ומתחים חיצוניים. מציע שתגשי להערכה וטיפול מסודרים אצל רופא עור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו