מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרייה במפשעה ובציפורניים של הרגלייםמודאג14/10/2009
שלום רב,
אני בן 24, בריא בדרך כלל, יש לי פטרייה בציפורניים ברגל (בציפורן אחד בלבד) ויש לי פטרייה בעור המפשעה, הייתי אצל רופא עור שבדק אותי ונתן לי תרופות – קרם (למיסיל) לפטרייה במפשעה וטבליות (למיסיל) למשך 3 חודשים כדי לטפל בפטריה שבציפורניים
יש לי כמה שאלות :
מס' 1 : אחרי כמה ימים מיום התחלת הטיפול הפטרייה שבמפשעה תיעלם?
מס' 2: יש לי בעיה, כאשר אני משתמש בקרם, בכל פעם אני מורח את הקרם על האיזור הנגוע (במפשעה), אז אני רואה שהקרם נעלם לאחר זמן קצר יחסית והעור מתייבש (הכוונה היא שלא רואים עוד קרם באזור זה ולא התכוונתי לכך שהקרם גורם ליובש בעור או פוגע בו בכל צורה אחרת) ומה שאני חושב הוא שהתחתון הוא זה שסופג את הקרם במקום שהעור יספוג אותו, מה ניתן לעשות? כלומר אני מורח קרם אבל ללא הועיל, כי הבד של התחתונים סופג אותו.
מס' 3: אחרי כמה ימים מתחילת הטיפול בטבליות ניתן לראות שיפור בציפורניים ? והאם ייתכן במהלך הטיפול או זמן קצר לאחר סיום הטיפול שייגרם נשירת ציפורן (בציפורן הנגוע) ?
מס' 4: הפטרייה שבמפשעה גרמה לפגיעה אסתטית- כלומר העור באזור המפשעה הוא יותר כהה מצבע העור בשאר הגוף, מה הוא הסיכוי שהעור באיזור זה יתבהר? או שאין סיכוי בכלל וצבע העור יישאר כהה? האם יש דרך לטפל בזה? אשמח לקבל את עזרתך
תודה רבה
אשמח לקבל את עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/10/2009שלום,
להלן שאלותיך ותשובותי:
מס' 1 :
שאלתך: אחרי כמה ימים מיום התחלת הטיפול הפטרייה שבמפשעה תיעלם?
תשובתי: פטרת המפשעות מחלימה תוך חודש הטיפול הראשון בטבליות למיסיל. לצערי עלול להשאר כתם פיגמנטציה באזור המפשעות שבועות רבים אחרי ההחלמה.
מס' 2:
שאלתך: יש לי בעיה, כאשר אני משתמש בקרם, בכל פעם אני מורח את הקרם על האיזור הנגוע (במפשעה), אז אני רואה שהקרם נעלם לאחר זמן קצר יחסית והעור מתייבש (הכוונה היא שלא רואים עוד קרם באזור זה ולא התכוונתי לכך שהקרם גורם ליובש בעור או פוגע בו בכל צורה אחרת) ומה שאני חושב הוא שהתחתון הוא זה שסופג את הקרם במקום שהעור יספוג אותו, מה ניתן לעשות? כלומר אני מורח קרם אבל ללא הועיל, כי הבד של התחתונים סופג אותו.
תשובתי: מרח את הקרם בלילה לפני השינה. למעשה אין צורך בקרם אם אתה נוטל את הטבליות
מס' 3:
שאלתך: אחרי כמה ימים מתחילת הטיפול בטבליות ניתן לראות שיפור בציפורניים ? והאם ייתכן במהלך הטיפול או זמן קצר לאחר סיום הטיפול שייגרם נשירת ציפורן (בציפורן הנגוע) ?
תשובתי: לרוב ניתן לצפות שיפור משמעותי של ציפרני הרגליםרק אחרי 3 חדשי טיפול בטבליות למיסיל. לעיתים רחוקות ניתן ליצפות שיפור משמעותי במחלת ציפרני הרגלים כבר אחרי חודשיים אך רק באנשים עם קצב צמיחת ציפרניים מהיר מאוד.
מס' 4:
שאלתך: הפטרייה שבמפשעה גרמה לפגיעה אסתטית- כלומר העור באזור המפשעה הוא יותר כהה מצבע העור בשאר הגוף, מה הוא הסיכוי שהעור באיזור זה יתבהר? או שאין סיכוי בכלל וצבע העור יישאר כהה? האם יש דרך לטפל בזה? אשמח לקבל את עזרתך
תשובתי: לאחר החלמת הפטרת צפוייה התבהרות הדרגתית אך איטית של עור המפשעות. לצערי טיפולי הבהרה אינם יעילים ויש להתאזר באורךהרוח הנדרש.
הערה: יש להקפיד לאחר ריפוי ציפרני הרגלים על טיפול מניעה למניעת הידבקות חוזרת בפטרת עור וציפרני הרגלים. פטרת המפשעה הנה הדבקה עצמית מהרגלים (אנו מסיעים את מחולל המחלה מהרגלים למפשעות בעת לבישת תחתונים ומכנסיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?