מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת המשך על פטרייה במפשעה ובציפורנייםמודאג19/10/2009
שלום רב,
אני בן 24, לפני כמה ימים שלחתי הודעה בפורום וקיבלתי תשובה, רציתי לשאול עוד כמה שאלות בהמשך לשאלות ששאלתי- נושא ההודעה ששלחתי הוא "פטרייה במפשעה ובציפורניים" בתאריך 14/10/09
שאלה מס' 1: באחת מהתשובות אמרת שאין צורך להשתמש בלימיסיל קרם ( לצורך ריפוי הפטריה שבמפשעה) אם אני משתמש בטבליות (למיסיל), אבל רופא העור אמר לי שהטבליות "לא עובדות" אם אני במקביל לא משתמש בקרם על האיזור הנגוע בעור, אז מה הנכון ?
שאלה מס' 2: רופא העור אמר לי שאין שום סיכוי שהכתם בעור שנגרם כתוצאה מהפטרייה יתבהר או ייעלם לחלוטין, ובתשובתך אתה אמרת שצפוייה התבהרות הדרגתית אך איטית, אז מה הנכון ? ואם צפוייה התבהרות הדרגתית, אז האם לאחר 2-3 שנים ניתן לקבל תוצאה טובה- (התבהרות של העור) ?
שאלה מס' 3: איך אני יכול לדעת אם הפטריה שבמפשעה נעלמה ו-"נהרגה" או לא? כי כפי שציינתי יש כתם באזור זה ולכן קשה לדעת אם עדין יש פטריה או שהאזור "נקי" – כי הכתם תמיד משאיר תחושה אצלי שעדין "יש משהו לא בסדר" באזור זה וכאילו אני מרגיש שיש פטריה בגלל שיש כתם. אז איך ניתן לדעת אם הפטריה נהרגה או לא (כי אם עדין לא נהרגה, אז יש צורך למרוח קרם על האזור) ?
שאלה מס' 4: בתשובתך לשאלה מס' 4 בהודעה הקודמת, אתה ציינת שיש צורך בטיפול מניעה לאחר ריפוי הציפורניים, באיזה סוג של טיפול מדובר? בתרופות? אשמח מאוד אם תוכל לתת לי קצת אינפורמציה על הטיפול הנדרש.
תודה רבה
המשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות נוספות
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009שלום,
להלן שאלותיך ותשובותי:
שאלה מס' 1:
באחת מהתשובות אמרת שאין צורך להשתמש בלימיסיל קרם ( לצורך ריפוי הפטריה שבמפשעה) אם אני משתמש בטבליות (למיסיל), אבל רופא העור אמר לי שהטבליות "לא עובדות" אם אני במקביל לא משתמש בקרם על האיזור הנגוע בעור, אז מה הנכון ?
שאלה מס' 2:
רופא העור אמר לי שאין שום סיכוי שהכתם בעור שנגרם כתוצאה מהפטרייה יתבהר או ייעלם לחלוטין, ובתשובתך אתה אמרת שצפוייה התבהרות הדרגתית אך איטית, אז מה הנכון ? ואם צפוייה התבהרות הדרגתית, אז האם לאחר 2-3 שנים ניתן לקבל תוצאה טובה- (התבהרות של העור) ?
תשובותי ל 1 & 2: רק הזמן יוכל לענות לשאלותיך אלה
שאלה מס' 3:
שאלתך: איך אני יכול לדעת אם הפטריה שבמפשעה נעלמה ו-"נהרגה" או לא? כי כפי שציינתי יש כתם באזור זה ולכן קשה לדעת אם עדין יש פטריה או שהאזור "נקי" – כי הכתם תמיד משאיר תחושה אצלי שעדין "יש משהו לא בסדר" באזור זה וכאילו אני מרגיש שיש פטריה בגלל שיש כתם. אז איך ניתן לדעת אם הפטריה נהרגה או לא (כי אם עדין לא נהרגה, אז יש צורך למרוח קרם על האזור) ?
תשובתי: הגרד אמור להיפסק וזה הסימן העיקרי. כ"כ התפשטות גבולות הנגע והגדלת שטחו צפויים להפסק
שאלה מס' 4:
שאלתך: בתשובתך לשאלה מס' 4 בהודעה הקודמת, אתה ציינת שיש צורך בטיפול מניעה לאחר ריפוי הציפורניים, באיזה סוג של טיפול מדובר? בתרופות? אשמח מאוד אם תוכל לתת לי קצת אינפורמציה על הטיפול הנדרש.
תשובתי: טיפול המניעה נועד למנוע זיהום חוזר של עור כפות הרגלים וכך למנוע הסעת הזיהום בעת לבישת תחתונים ומכנסיים למפשעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?