פריחה נוראית!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה נוראית!!!
    לימונית
    14/11/2009

שלום רב,

הנני מוגדרת כסובלת מאטופיק דרמטיטיס. שנים רבות הבעיה היתה קודם כל בכפות הידיים, שטופלו בזמנו על ידי המשחות המקובלות, ומשזה לא עזר הופניתי לעשות טיפולים בהקרנות, סדרה אחת בקרני רנטגן, וסידרה שנייה בקרני UV, שעזרו טוב יותר, לתקופות מסוימות.
    בשנים האחרונות הגירויים הם בכל הגוף. עד לא מזמן, זה היה במיוחד במקומות המתחככים: אני בעלת חזה גדול, ולכן זה היה בעיקר מתחת לחזה ובבטן, ובחודשים האחרונים זה כבר גם על הצוואר - אזור חשוף (למעט מגע שולי הבגד).
    מדובר בגירוי בולט במיוחד, מגרד, שורף, כואב, ולפעמים גם דוקר. אני מרגישה ממש בוערת.
    בשנתיים האחרונות אני בטיפולי IVF, ולכן אני מבינה גם שטיפולי הקרנות לא באים בחשבון.
    מה שאני חושבת, שהסיבה העיקרית לגירויים אצלי, אחרי חומרים הידועים לי שאותם אני מנסה לנטרל, היא הזיעה של עצמי. האם יש דבר כזה לפתח אלרגיה לזיעה של עצמך?
    יש לי זיעה מרובה, ובעיקר בשנה האחרונה גם 'זיעת לילה' שמתבטאת בעיקר באזור העליון של הגוף. אני ישנה עם מגבת על הכרית, והחולצה והמגבת, ואף הכרית - רטובים לגמרי, וזה אפילו לאו דווקא בהירדמות. יש לי כאן בעיה כפולה, כי אני גם סובלת ממעברים חדים מאוד בין מצבים שקר לי בתחשוה שאני ממש קופאת מקור, לבין מצב שאני כבר מזיעה, כשלפעמים עדיין קר לי למרות ההזעה ואני ממשיכה להתכרבל או להתעטף, ובאותה מידה המצב יכול להתחלף במהירות מקור לתחושת חום נוראית.
    נואשתי, מה אתם מציעים לי לעשות, איזה טיפולים באים בחשבון?
    אני רוצה לציין שלפני מספר חודשים הייתי אצל אינדקרינולוגית, ודיברתי אתה גם על העניין הזה, ולא הופניתי על ידה למבחן זיעה. השאלה היא מה קורה אם נניח יגלו בצורה המקובלת שיש לי זיעת יתר, מה בכלל ניתן לתת במצב של טיפולי IVF (והלוואי גם היריון)?

בתודה מראש,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחה נוראית!!!

הוספת תגובה

• פני לרופא עור בשאלת....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/11/2009

...אריתרסמה.
    ניתן לוודא את האבחנה בעזרת:
    א. ריח אופייני באזורי ההזעה ומיסמוס העור
    ב. זריחה אדומה אופיינית בעת הארה באור אולטראסגול ממנורה מיוחדת בחדר חשוך.
    הסיבה לשאלה הנ"ל: ניתן לטפל בקלות בהפרעה זו בתכשיר אנטיביוטי למריחה או אפילו בבליעה ולהשיג ריפוי מלא ומהיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו