מתחילה שימוש בראקוטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתחילה שימוש בראקוטן
    הילה
    22/11/2009

כמה שאלות:
    א.הבנתי שצריך להמרי בקרם הגנה-בכל מקום שחשוף לשמש? ואם כן,אז צריך שזה יהיה קרם נטול שומנים או לא קומודוגני או משהו כזה? אני לרב משתמשת בג'ל הגנה (שקוף,עם אלכוהול) מס' 34 אבל לא רשום עליו שהוא נטול שומנים או שמיועד לפנים...מקדם הגנה 15 יכול להספיק?
    ב.במקרה והעור פנים שלי מתייבש במידה שמצריכה קרם לחות-אם אני משתמשת בקרם שהוא לא נטול שומנים או בקרם שהוא לא קרם שמיועד לפנים זה יפחית מיעילות הטיפול?
    ג.אני עוד חודש נכנסת לטירונות של 3 שבועות בערך.הרופא המליץ לי להתחיל את הטיפול ולעשות הפסקה מהכדורים למשך הטיפול.לא אמורה להיות בעיה עם פעילות גופנית וחשיפה לשמש אם אני מפסיקה לקחת את הכדורים בזמן הטירונות?
    ד. מותר לקחת כדורי ברזל עם התרופה?

תודה (וסליחה על האורך)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתחילה שימוש בראקוטן

הוספת תגובה

• תשובות למטופלת ברואקוטן

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2009

שלום הילה,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    א.
    שאלתך: הבנתי שצריך להמרי בקרם הגנה-בכל מקום שחשוף לשמש? ואם כן,אז צריך שזה יהיה קרם נטול שומנים או לא קומודוגני או משהו כזה? אני לרב משתמשת בג'ל הגנה (שקוף,עם אלכוהול) מס' 34 אבל לא רשום עליו שהוא נטול שומנים או שמיועד לפנים...מקדם הגנה 15 יכול להספיק?
    תשובתי: רצוי מסנן קרינה עם מקדם 30 SPF ומעלה ובעת טיפלו ברואקוטן אין צורך להמנע משימוש בתכשירים שומניים. יתכן אף שתצטרכי תכשיר כזה לצורך סיכוך העור המתייבש עקב הטיפול ברואקוטן.
    ב.
    שאלתך: במקרה והעור פנים שלי מתייבש במידה שמצריכה קרם לחות-אם אני משתמשת בקרם שהוא לא נטול שומנים או בקרם שהוא לא קרם שמיועד לפנים זה יפחית מיעילות הטיפול?
    תשובתי: לא
    ג.
    שאלתך: אני עוד חודש נכנסת לטירונות של 3 שבועות בערך.הרופא המליץ לי להתחיל את הטיפול ולעשות הפסקה מהכדורים למשך הטיפול.לא אמורה להיות בעיה עם פעילות גופנית וחשיפה לשמש אם אני מפסיקה לקחת את הכדורים בזמן הטירונות?
    תשובתי: כדי להגיע ליכולת מליאה לחשיפה לשמש לפי סוג עורך עליך להפסיק את הטיפול ברואקוטן לפחות 3 שבועות לפני תחילת הטיפול ברואקוטן. ברור שהפסקה כזו תפחית את יעילות הטיפול אך ניתן לפצות על כך בהארכת משך הטיפול והגדלת המינון המצטבר לאחר הפסקה זו
    ד.
    שאלתך: מותר לקחת כדורי ברזל עם התרופה?
    תשובתי: למיטב ידיעתי מותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו