התבטאות תרופות בעור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבטאות תרופות בעור
    תלמיד
    25/11/2009

שלום,
    האם יש תרופה מסויימת שאני אקח ותביא לכאלה סימנים בעור שידעו שאני לוקח את התרופה הזאת? בלי שאני אגיד להם את זה?
    למשל תרופה X שאני לוקח גורמת לכל מיני בעיות בעור שכל מי שלא יודע שאני לוקח תרופה X ויראה אותי ואת העור שלי יוכל מיד לדעת שאני לוקח תרופה זאת בגלל מה שיש לי על העור.
    אני צריך את זה לעבודה בבה"ס.
    תודה רבה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבטאות תרופות בעור

הוספת תגובה

• תרופות שנטילתן מתבטאת בעור

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/12/2009

הדוגמאות שעולות בראשי כעת:
    1. גלולות למניעת הריון - משרות לעיתים קרובות כתמים הקרויים מלסמה על עור הפנים (מעל שפה עליונה, קדמת לסתות עליונות ומצח בעיקר). כתמים דומים נצפים בעיקר בתקופת הריון ולאחר הלידה בנשים כתופעה ביולוגית נורמלית (אם כי לא רצויה כל כך מהבחינה האסתטית)
    2. נטילת רואקוטן (איזוטרטינואין) גורמת ליובש עור הפנים, יובש השפתיים והתבקעותן ומראה אופייני למדי שמופיע בכל מקרה של מינון יתר של ויטמין A. התרופה ניתנת למטופלי אקנה, לרוב אקנה חמורה וקשה שניתן לראות לפחות את שרידיה על עור פני המטופלים
    3. נטילת תרופה בשם למפרן גורמת לצבע כתום של הזיעה שעלול להתבטא בכתם בצבע זה על בגד בהיר באזור בתי השחי. תרופה זו ניתנת בעיקר לחולי צרעת.
    מקווה שהייתי לעזר,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו