שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעל
    27/11/2009

שלום, שתי שאלות :
    1. אני 3 חודשים וחצי לאחר לידה והחלה נשירת שיער מאוד מאוד רצינית, ידוע לי שזה בשל השינוי ההורמונלי לאחר הלידה אך שיערי דליל מלכתחילה ואני דואגת. כמה זמן אמורה להמשך הנשירה שהחלה אגב לפני שבועיים? והאם אני יכלה לקחת מולטיויטמין מגה ויט (להנקה) ובמקביל לקחת ROOTS HR שעזר לי בעבר בטיפול בנשירה בנוסף למינוקסי והאם מינוקסי עשוי לסייע גם כשהנשירה היא הורמונלית?
    2. לפני כשנה ראיתי קרחת קטנה באזור הערווה בחלק העליון, האם עלי לפנות לרופא?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום, מדוע לא עונים לשאלותי ?

יעל
    03/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות למירב

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/12/2009

1. אירועים רפואיים או נפשיים משמעותיים מובילים להפסקת הצמחת השיער בזקיקי שיער רבים כחלק מתגובת מצוקה לשימור משאבים. כ 4 חדשים אחרי חלוף האירוע מאפשר הגוף הצמחת שיער מחודשת בזקיקים שפעילותם פסקה. התגובה הנה צמיחת שיער חדש בזקיקים אלו תוך השלת השערות שפסקו לצמוח לפני כן. התופעה נקראת Telogen efluvium והיא מופיעה בכל יולדת תוך 3.5-4 חדשים אחרי הלידה. פני לרופא עור לוודא שזו אכן בעייתך. באם אכן כך אזי מדובר בשערות שצומחות מחדש ובסיום התהליך לא צפויה התגברות דלילות שיער הקרקפת שלך.
    2. ליעוץ מוסמך לבעייה זו נדרשת בדיקה קלינית - הראי גם בעייה זו לרופא העור שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו