אקנה בגיל 24

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה בגיל 24
    אנונימית
    30/11/2009

שלום,

אני סובלת מאקנה כבר מספר שנים, דווקא בשנות התיכון לא סבלתי מזה. הייתי אצל כמה רופאי עור. אחד הטיפולים היה לקיחת גלולות דיאנה 35 שפתר את הבעיה לשנתיים בערך ואז הבעיה התחילה שוב, בצורה פחות חמורה. רופא עור נוסף נתן לי משחה שנקראת ret avit, והמשחה עזרה אבל החל לנשור לי שיער ולאחר בדיקה הבנתי שויטמין A במינון גבוה גורם לנשירת שיער. כרגע אני משתדלת להשתמש במשחה קצת פחות אבל האקנה החמיר לי בזמן האחרון ואני לא יודעת מה לעשות. שאלתי כמה רופאים אם זה קשור לעובדה שאני מתאמנת, שרמת השומן שלי נמוכה ושיש לי בעיות במחזור אם אני לא לוקחת גלולות, כולם אמרו לא אך לפני שנהגתי להתאמן לא סבלתי מאקנה. אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות ואיזה טיפול מומלץ. אני מעוניינת לדעת מה הסיבה לכך ולא רק לקחת איזו תרופה. האם יש משהו שאני יכולה לשנות מבחינת התזונה או כל דבר אחר? אני אוכלת המון פחמימות אבל אני משתדלת לא לאכול ג'אנק פוד. אני אוכלת ירקות ופירות ונמנעת מחלב. אני אעריך כל עזרה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בגיל 24

הוספת תגובה

• אקנה

דנה
    02/12/2009

חשבת אולי לקחת גלולות עם פחות הורמונים? אפשר להתיעץ עם דיאטנית לגבי זה ויכול להיות ששינוי בתזונה יעזור אבל לפעמים גלולות עם קצת הורמונים גם יכולות לפתור את הבעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה היחידה שיכולה לרפא אקנה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/12/2009

שהחלה אחרי גיל 18 או שנמשכת מעבר לגיל זה הנה רואקוטן (איזוטרטינואין).
    אם את סובלת אכן מאקנה (ולא מרוזציאה) עליך לשקול טיפול בתרופה זו עם רופא העור שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו