דלילות השיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלילות השיער
    קובי
    02/12/2009

ד'ר שלום,

אני בן 21 ומזה כשנה וחצי אני סובל מהתקרחות תורשתית (כנראה, עפ'י בדיקות הדם אליהן הופנתי ואשר חזרו חיוביות). עדין אין לי מפרצים אולם בכל החלק הקדמי של הראש החל דלדול מאסיבי של שיער בדגש על הקודקוד. אינני מעוניין ליטול כדורי פרופסיה כיוון שאני חושש מתופעות הלוואי בהקשר של האונות הגברית. בהוועצות עם רוקחת התחלתי להשתמש בשמפו פיטוציאן. האם הוא יכול לעזור לעכב את ההתקרחות ? האם שמפו בכלל יכול לעכב זאת ?

שאלה נוספת : הרוקחת אמרה לי שצריך להשתמש במינוקסידין ב3 חודשים הראשונים פעם ביום ולאחר מכן אפשר לרדת למינון של פעמיים בשבוע. האם זה נכון ? אציין כי אני שוקל את הטיפול במינוקסידין 5% וטרם התחלתי להשתמש בו.

רב תודות

קובי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלילות השיער

הוספת תגובה

• ?

קובי
    03/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/12/2009

1. איני מכיר שמפו שהשימוש בו הוכח כמועיל לטיפול בהתקרחות גברית תורשתית. הסתייגות אחת: שימוש בשמפו ניזורל תורם להגברת יעילות טיפול בספריי מינוקסידיל 5% או פרופציה
    2. הנחיות השימוש בספריי מינוקסידיל הנן פעמיים ביום בקביעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קובי
    06/12/2009

ראשית תודה על התשובות,

שנית,
    מה שאני מבין מדבריך הוא ששמפו פיטוציאן לא יועיל לי וגם לא יעכב את הנשירה , נכון ?
    במינוקסידין יש להשתמש פעמיים ביום בקביעות גם לאחר חצי שנה של שימוש יומיומי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו