מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שומותנטלי08/12/2009
שלום לכם,
אני משתדלת לעקוב אחר כל נקודות החן שבגופי באופן תדיר, ואף ניגשתי להתייעצות עם רופא עור בקיץ האחרון. אולם, לדעתי הבדיקה היתה קצרה ושטחית.
הבדיקה ערכה 2 דקות בקושי, וכאשר הצבעתי על מספר נקודות חן שלא נראו לי (קטנות בקוטר אולם בעלות 2 צבעים, נקודת חן אחת כחולה-שחורה קטנה בקוטר) - הרופא פסל כלאחר יד.
אני לא מעבירה ביקורת על הרופא חלילה, אולם תחושתי היתה של חוסר רצינות.
כיצד אפשר לבדוק נקודות חן יותר לעומק? עם מעקב רציני? האם יש רופאים שמתמחים בנושא?
ברצוני לציין כי בעבר הסרתי 2 נקודות חן (מהגב ומהבטן), ובגלל שאני בקבוצת סיכון (יש לי מעל ל- 20 נקודות חן בגוף) - חשוב לי מעקב מסודר ורציני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי, אני ממליץ לך לפנות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/12/2009...לבדיקת עור כללית אצל רופאת עור (להפחתת המבוכה). אם תבהירי שאת מוכנה לבדיקת עור כללית ולא לבדוק שומות מסויימות שאת מראה לרופא - אני בטוח שתיערך לך בדיקה יסודית ומקיפה.
מאידך עלי לציין שרופא עור בודק את מצב הדברים אד הוק ואינו מסוגל לזכור את מצבך הקודם או להבחין בשינוי של שומות אם חלו כאלה.
במקרים בם ניכר סיכון מוגבר - אני ממליץ לפנות לבדיקת שומות מצולמת בה מבוצעת סדרת צילומי מיפוי של הגוף וכן צילום פרטני של כל שומה דרך מכשיר דרמוסקופ. תיעוד הצילומים מאפשר מעקב אחר השתנות של כל שומה בנפרד וכן מעקב אחר צילומי המיפוי לתיעוד הופעת שומות חדשות (ולכן גם חשודות)
קיימת מרפאה לצילום שומות שמופעלת ע"י ד"ר ניר נתנזון במרכז רפואי הרצליה 9599*
הערה: בדיקה זו אינה כלולה בסל הבריאות הממלכתי ומבוצעת רק במסגרת פרטית ובמימון עצמי, אך ידוע לי שחלק מביטוחי הבריאות המשלימים \ פרטיים משתתפים במימון הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה קטנה להמשך
נטלי20/12/2009תודה רבה על התגובה המפורטת וההסברים.
שאלה - כיצד מגדירים "סיכון מוגבר" כפי שציינת בדבריך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון מוגבר = ריבוי...
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/12/2009...שומות שצורתן אטיפית באדם בהיר עור עם נטייה לפתח כוויות שמש או אדם שעבר כוויות שמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?