קילופים בקרקפת לבתי בת ה -4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קילופים בקרקפת לבתי בת ה -4
    איילת
    09/12/2009

לפני כשלושה חודשים פניתי לרופאת עור בקשר לקרקפת של בתי ויובש בכמה מחלקי הגוף, היא נתנה לי טיפות, שמפו ומשחה ואמרה שלהוריד מהתפריט מוצרים שומנים. בתחילה זה היה רק בקצה הראש קילופים בקרקפת. הטיפול לא עזיר פניתי לרופא אחר, שנתן לי טיפות עם סטרואידים, שמפו אחר וגם טיפול אנטביוטיקה.אך ללא אועיל המצב רק החמיר והתחילו לה קרחות ופצעים בקרקפת. פנינו לרופא שלישי (פרופסר). שהוא הראשון ששלח אותי לבדיקת מעבדה מיקולוגית ובדיקות דם. התחלנו טיפול עם תרופה שנקראת griseofulvin )שגם היינו צריכים להזמין במיוחד ולחכות לה שבוע.
    הגיעו התשובות של הבדיקה המיקולוגית : Fungi Microscopy 1 במשטח ישיר נראו ספורות
    Malassezia Culture 1 תרבית שלילית.

נ.ב מספר פעמים שמתי גם שמן קיק או זית, האם כדאי להוציא את הקליפות. (למרות שכל הוצאה מלווה בהוצאת שיער).

כמו שאמרתי יש לה יובש נוראי מאחורי האזניים ובעורף בעיקר, וכן חתכים בצוואר, יובש בפנים ואף בתבור.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות. מה אומרות הבדיקות, וכן בעיה נוספת שעלתה ההורים בגן מתלוננים, האם ניתן לשלוחה לגן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איילת, עליכם לפנות שנית לרופא...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...שרשם לילדה טיפול בגריזאופולבין לצורך הערכה חוזרת.
    ממצאי המיקרוסקופיה אינם חד משמעיים ובתרבית צמחה פטרייה שהנה תושב קבוע על עור כל האנשים. עקב הטיפולים המקומיים שמרחתים ועקב התחלת הטיפול בגריזאופולבין, לא ניתן לשקול ביצוע חוזר של תבחין הפטרייה ויש להחליט על המשך הטיפול על סמך הממצאים הקליניים בעור הקרקפת וסביב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו