סקביאס? פשפשים? פטריה? משהו אחר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקביאס? פשפשים? פטריה? משהו אחר?
    ד
    09/12/2009

שלום לכם,
    לפני יותר מחודשיים הייתי במגע עם בחור שהיה נגוע בסקביאס. לא הופיעו לי סימפטומים רגילים (פריחה על הידיים והרגליים). הדבר היחיד שהופיע (ואני לא יודעת אם הוא קשור או לא) היה פריחה מאד מינורית סביב הטבור, שלא הפריעה לי בלילות, כמו שהבנתי שסקביאס עושה. לאחר כמה שבועות התחילה לי פריחה מתחת לבתי השחי (ברצועה של החזיה) שבסופו של דבר התפשטה גם לגב, לחזה ולזרועות העליונות.
    רופאת העור שלי אמרה שזה יכול להיות קשור לרגישות לאבקת כביסה (אכן, התחלתי לעבוד במלון בו אני לובשת מדים שמכובסים מטעם המלון), ונתנה לי מרשם לנרידרם שהקל עליי כשמרחתי אותו אך לא סייע להפסקת הפריחה. בנוסף הופיעו עקיצות קטנות, שאני מקשרת אותן לפשפשים שיכולים להיות בדירה שלי. לפני יומיים הייתי אצלה שוב והיא נתנה לי מרשם לטיפול בסקביאס למרות שהדגישה שזה לא נראה כמו פריחת סקביאס (עדיין אין פריחה בגפיים).
    כרגע אני בטיפול נגד סקביאס בנוסף להדברה נגד פשפשים שאני עושה בדירתי.
    האם יש לכם רעיונות נוספים- למה יכולה להיות קשורה הפריחה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסקבייס מראה ופיזור לא אופייניים...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...באנשים בעלי הרגלי ניקיון מוקפדים שמתקלחים ו\או מחליפים בגדים יותר מפעם ביום.
    המלצתי: טפלי כאילו את סובלת מסקבייס לפי המלצת רופאת העור שלך ושיקלי איתה את המשך הניהוג לפי תוצאות הטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד
    11/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו