מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף מאודבחור23/12/2009
שלום רב,
אני משתמש בתרופת למיסיל טבליות לצורך טיפול בפטרת ציפורניים, נכון לעכשיו אני כבר לקחתי 77 טבליות במשך 77 ימים והפסקתי את התרופה, והסיבה היא שכבר 7-10 ימים אני מרגיש קשיי נשימה, בהתחלה לא הבנתי למה יש לי קשיי נשימה אך לאחר מכן הבנתי שזה יכול להיות מהתרופה, פניתי לרופא המשפחה וסיפרתי לו על כך, והוא בדק אותי- כלומר השתמש במשהו שאני לא יודע איך קוראים לו והוא שם אותו על הריאות - פעם על הימינית ופעם על השמאלית וביקש ממני לנשום (לשאוב אוויר) והוא אמר לי שהוא לא רואה משהו מסוכן והוא המליץ לי לבקר את רופא העור שרשם לי את התרופה. רופא העור לא עובד במרפאה שלו למשך שבועיים מהיום ולכן דיברתי איתו בטלפון וסיפרתי לו והוא אמר לי וביקש ממני להפסיק את התרופה למשך 7 ימים ואני כבר הפסקתי. לציין כי אני לא מרגיש שאני נחנק או רוצה למות, אבל אני מרגיש שאני מתאמץ על מנת לנשום ומפעיל כוח על מנת לשאוב אוויר ויש תחושה מוזרה קצת בחזה (או אולי בריאות) כאשר אני שואב אוויר, לא תחושת כאבים אבל כאילו שאני מרגיש באוויר שנכנס לגוף או משהו כזה.
יש לי כמה שאלות ואשמח אם תענו לי ותתייחסו לכולם ברצינות, ותודה מראש.
אני רוצה לדעת אם נניח שקשיי הנשימה שיש לי עכשיו עם בגלל התרופה אז האם התחושה הזאת תיעלם לאחר שאני מפסיק את התרופה? ואם כן אז לאחר כמה ימים בערך?
האם נגרם נזק קבוע לגוף? או שהתחושה הזאת תחלוף לאחר מספר ימים מהפסקת התרופה? כי רשום בעלון לצרכן שכאשר יש קשיי נשימה אז יש להפסיק את התרופה מיד ולפנות לרופא, וברצוני לדעת למה? כלומר איזה נזק לגוף צפוי במקרה כזה?
האם זה הגיוני שתופעות לוואי כאלה יופיעו עכשיו ובשלב כל כך מאוחר לאחר שימוש בתרופה? כי למיטב ידיעתי- תופעות לוואי בדרך כלל מופיעות בהתחלת הטיפול והם נעלמות לאחר תקופה מסויימת.
רציתי לציין כי במשך ה- 14 ימים האחרונים קרה פעמיים שאני הייתי במקום חם ויצאתי החוצה והייתה הטמפרטורה מאוד נמוכה וכאשר לא כל כך הייתי בבגדים שמתאימים לדרגת טמפרטורה כה נמוכה. ולכן ייתכן שקשיי הנשימה הם כתוצאה מירידת הטמפרטורה הפתאומית שנחשף לה הגוף. אבל אני אומר שייתכן שדבר כזה הוא זה שהשפיע ולא התרופה. בכל מקרה אני הפסקתי כרגע את התרופה עד להודעה חדשה מרופא העור.
לציין כי אני בריא בדרך כלל ואין לי בעיות בריאות או בלב ובכל מערכת הנשימה.
אשמח מאוד לקבל את עזרתכם.
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד
בחור23/12/2009שכחתי לציין כי כל בדיקות הדם ותפקודי כבד היו תקינות לחלוטין לפני השימוש בתרופה ובמשך השימוש בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקת ספר התרופות של תכנת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/12/2009.....איפוקרטס במחשב כף היד שלי מופיעה ברשימת תופעות הלוואי של טרבינפין (=למיסיל) גם דיספניאה (קושי בנשימה).
המלצתי: המנע בינתיים מהמשך נטילת הלמיסיל. פנה שנית להערכת רופא המשפחה שלך ולייעוץ רופא ריאות אם יש בכך צורך והוועץ שנית עם רופא העור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)